Gemeentehuis Sint Anthonis (archieffoto: Kees de Bruijn)
Gemeentehuis Sint Anthonis (archieffoto: Kees de Bruijn)

Gemeente Sint Anthonis verwijdert woonwagen van De Hoef

Algemeen 1.861 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Een man zette deze week zijn woonwagen op De Hoef in Sint Anthonis waarvan hij wist dat dit niet toegestaan is. De gemeente Sint Anthonis heeft de woonwagen verwijderd.

De persoon in kwestie kondigde eerder deze week bij de gemeente aan het voormalig woonwagenkamp De Hoef tot zijn verblijfplaats te gaan maken. De Hoef heeft geen woonbestemming meer, waardoor dit niet is toegestaan. De man trok zich daar niets van aan en gaf aan ook zonder toestemming door te gaan met zijn plan. De eerder door de gemeente geplaatste betonblokken zou hij naar eigen zeggen zelf verwijderen. Behalve deze caravan is hij nog in het bezit van twee andere caravans. Naar zijn mening zou het afvoeren van deze caravan zinloos zijn, omdat hij dan meteen een van zijn andere caravans zou plaatsen.

Signaal afgegeven
"Meneer overtreedt de wet door zijn woonwagen op deze locatie te zetten. Dat hebben wij hem meteen medegedeeld. Hij gaf aan zich daar niets van aan te trekken en zijn plannen niet aan te willen passen. De wijze waarop meneer handelt, getuigt niet van respect voor onze regels en omgangsnormen. De regels gelden voor ons allemaal. De woonwagen is verwijderd en wordt in beslag genomen", aldus burgemeester Marleen Sijbers. Door een goede samenwerking tussen de politie, de gemeente en het RIEC is er een duidelijk signaal afgegeven dat iedereen zich aan de wet dient te houden en dat er krachtig opgetreden wordt tegen het kraken of het zonder toestemming opeisen van een illegale standplaats voor woonwagens. 

Aangehouden
De politie was aanwezig om een oogje in het zeil te houden en heeft in het gemeentehuis in Sint Anthonis vrijdag een man aangehouden. "De man was daar op uitnodiging om te spreken met de gemeente en de politie was aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Uiteindelijk bleef de situatie in het gemeentehuis rustig. Wel werd de auto waar de man mee naar de afspraak kwam nog gecontroleerd. Daarbij bleek dat deze als gestolen geregistreerd staat. Ook bleek de man voor een eerder incident gezocht te worden door de politie in Amsterdam. Daarop is hij aangehouden", meldt de politie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant