Burgemeester Gradisen reikte vier Spelden van Verdienste uit tijdens de nieuwjaarsreceptie in Middelaar. (foto: Jos Gröniger)
Burgemeester Gradisen reikte vier Spelden van Verdienste uit tijdens de nieuwjaarsreceptie in Middelaar. (foto: Jos Gröniger)
video

Mook en Middelaar gaat zingend het nieuwe jaar in

Algemeen 388 keer gelezen

MIDDELAAR | De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Mook en Middelaar vond dit jaar plaats in het Middelaarse MFC De Koppel. Burgemeester Willem Gradisen blikte er terug op 2018, reikte er Spelden van Verdienste uit en presenteerde tot slot het Mook en Middelaar lied.

Door Jos Gröniger

In zijn nieuwjaarspeech memoreerde de burgervader de aanwezigen aan de puike prestatie van de voetballers van Eendracht'30, die naar de tweede klasse promoveerden. Twee promoties achter elkaar, op eigen kracht, en zonder betaalde spelers, volgens Gradisen. De burgemeester prees zijn inwoners ook voor de goede opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Met 65 procent scoorde Mook en Middelaar hoog in de regio. "Er waren weinig politieke verschuivingen, en dat betekent dat er een stabiele gemeenteraad is. De gemeente heeft ervaren bestuurders." Ook wees hij op de differentiatie in de gemeenteraad. "Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Er zijn zes nieuwe en zeven ervaren raadsleden." Voor 2019 staat een aantal projecten op de rol. Gradisen noemde het bestemmingsplan Jachtslot Mookerheide dat natuurbegraven mogelijk maakt, de ontwikkelingen bij Hotel Plasmolen en het Hart van Mook. Volgens traditie werden ook Spelden van Verdienste uitgereikt aan de broers Alphons en Piet Thomassen uit Mook, en het echtpaar Wiel en Maria Peters-Sengers uit Middelaar. De vier onderscheiden inwoners zetten zich al decennia in voor verenigingen en organisaties in hun woonplaatsen. Het slotakkoord van het officiële deel van de nieuwjaarsreceptie was het door gastheer Willem Gradisen geschreven Mook en Middelaar lied. De muzikale burgemeester zong met hulp van collegeleden en muzikanten zijn mooie gemeente toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant