Tijdens de 8 minuten durende speeddates liggen gezelschapsspelletjes binnen handbereik.
Tijdens de 8 minuten durende speeddates liggen gezelschapsspelletjes binnen handbereik. Foto: Timmy Barten

'Superleuk dat we kunnen bijdragen aan geluk in de liefde'

Algemeen 786 keer gelezen

REGIO | In hun omgeving merkten ze dat er behoefte aan was. Vrienden en bekenden van Ellen Bloemen en Kay Lucas togen naar Venlo of Nijmegen om geraakt te worden door een pijl van Cupido. Ze bedachten dat dat ook in het Land van Cuijk kon. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari vindt de tweede editie van hun speeddate-event plaats. Naast de leeftijdsklasse van 25 tot 40 jaar, kunnen singles vanaf de 40 jaar zich nu ook opgeven voor een avondje uitgaan in De Weijer.

Anders dan het 'gebruikelijke' speeddaten kiezen organisatoren Kay Lucas en Ellen Bloemen van Hallo Date voor een losse opzet. Tijdens de 8 minuten durende speeddates liggen gezelschapsspelletjes binnen handbereik. Aan de singles de keuze om deze te spelen, of niet. "Op deze manier willen we de spanning wegnemen die daten met zich meebrengt. Door een spelletje kan het ijs worden gebroken", licht Kay toe. Samen met Ellen kijkt hij terug op de eerste succesvolle editie van november. Daaruit rolden acht matches. En daar bleef het niet bij. "Er is een relatie uit ontstaan!", zegt Ellen enthousiast. Door de binnengestroomde mailtjes van mensen die buiten de oorspronkelijke leeftijdscategorie vielen, besloten de twee er een extra categorie bij het volgende date-event aan toe te voegen. Ook singles vanaf 40 jaar kunnen zich nu aanmelden voor een datenight in ongedwongen sfeer.

Geluk in de liefde 
Kay en Ellen benadrukken dat mensen niet nerveus hoeven te zijn voor het daten. "We hebben bewust gekozen voor De Weijer in Boxmeer. Het is een sfeervolle locatie en de ruimtes zijn afgesloten. We vangen de mensen gezamenlijk op zodat ze niet verspreid staan over 'eilandjes' en er een gezellig contact ontstaat voor het speeddaten start. Daarnaast houden we tussen de dates door pauzes om iedereen op adem te laten komen van de diverse indrukken die ze opdoen." Binnen 24 uur krijgen de deelnemers een mail met de potentiële matches. Het is dan aan hen om contact te leggen voor een verdere match. "We organiseren het op vrijwillige basis, er zit veel tijd in. Een derde editie sluiten we zeker niet uit", zeggen de twee. "Het is ontzettend leuk om te doen. We krijgen veel enthousiaste reacties en het maakt het extra leuk dat we kunnen bijdragen aan geluk in de liefde." Opgeven kan via www.hallodate.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant