Burgemeester Roolvink (achter midden) zette vrijwilliger Jacqueline Brouwer (midden) tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje. Echtgenoot en moeder waren met haar meegekomen. (foto: Annelies Graafsma)
Burgemeester Roolvink (achter midden) zette vrijwilliger Jacqueline Brouwer (midden) tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje. Echtgenoot en moeder waren met haar meegekomen. (foto: Annelies Graafsma)

Burgemeester Roolvink: 'De gemeenschap zorgt samen voor een bruisende omgeving'

Algemeen 300 keer gelezen

GRAVE | In zijn nieuwjaarstoespraak op maandag 7 januari ging burgemeester Lex Roolvink van Grave in op het gerealiseerde beleid in 2018 en op wat voor 2019 nog op de rol staat. De Prinsenstal met fraaie nieuwbouw na sloop in het voorjaar, het behoud van het sportcomplex annex zwembad voor de komende tien jaar, de Vestingvisie van de stad Grave, de herziening van waardevolle bomenlijst, het hemelwaterbeleid en de aanpassing van de N324; het was maar een deel van de vele onderwerpen die de burgemeester de revue liet passeren. 

Door Annelies Graafsma 

Opvallend in de toespraak van de burgemeester was zijn reactie op de vernieuwde gemeenteraad na de verkiezingen in 2018. "Er heerst een andere sfeer en een nieuw elan, met respect en harmonie in toekomstig denken en handelen." Over plannen voor een gemeentelijke herindeling ja of nee, zei Roolvink: "Wat het ook wordt, ik hoop dat we snel een besluit kunnen nemen, vooral om rust in onze gemeente te creëren."

D'n Opsteker
Roolvink onderstreepte het belang van de vele vrijwilligers die in de gemeente Grave actief zijn. "De gemeenteraad en het college werken hard aan belangrijke bestuurlijke aspecten van de stad en de dorpen, maar de gemeenschap zelf zorgt voor een bruisende omgeving. En Grave kent gelukkig heel veel organisaties waar door vrijwilligers de handen uit de mouwen wordt gestoken." D'n Opsteker werd dit jaar uitgereikt aan vrijwilliger Jacqueline Brouwer, steun en toeverlaat van het bestuur van de parochie H. Elisabeth, betrokken bij het koor Schola Sancta Elisabeth, wijkcontactpersoon Velp, lector en voorganger avondwake. Zij was totaal verrast. "Ik begrijp nu waarom mijn man, mijn zoon en mijn moeder meewilden naar de nieuwjaarsreceptie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant