SPES versloeg ODC.

Korfbalsters SPES beginnen 2019 met gelukkige overwinning

Sport 208 keer gelezen

MILSBEEK | SPES trad afgelopen zondag aan tegen ODC uit Ommel. Op papier zou SPES een makkelijke middag tegenmoet gaan, maar dat bij korfbal alles mogelijk is, bleek wel. Een spannende wedstrijd waarbij de Milsbeekse dames gelukkig aan het langste eind trokken: 15-14.

ODC begon voortvarend en stond binnen een kwartier al op een riante 2-6 voorsprong. Na een korte time-out spraken trainsters Caroline Lamers en Marijke van de Veer de jonge Milsbeekse ploeg flink toe. Dat had resultaat en binnen 10 minuten hadden de SPES dames de stand weer gelijk getrokken. Nog net voor rust kwam SPES zelf op voorsprong waardoor de ruststand 8-7 was.
Na rust scoorde SPES meteen weer, maar haakte ODC goed aan. Het ontbrak beide ploegen aan ritme en dat leveren af en toe slordig korfbal op. SPES bleef op voorsprong maar ODC kwam telkens op 1 punt dicht bij. Met nog twee minuten op de klok was het zelfs 13-13. Invalster Jara Wieland maakte uiteindelijk het verschil door in de laatste twee minuten tweemaal te scoren. Daardoor won SPES de eerste wedstrijd van 2019 met 15-14.
De doelpunten kwamen op naam van Michelle Smulders en Jessie Janssen (beiden 3x), Jara Wieland en Dyan Peters (2x) en Audry Gubbels, Aniek Gubbels, Marissa van Duijnhoven, Nina Peters en Isa van Bergen allen één keer