Er was grote belangstelling voor de bijeenkomst van de Ottersumse huiskamer. (foto: DAG Ottersum)
Er was grote belangstelling voor de bijeenkomst van de Ottersumse huiskamer. (foto: DAG Ottersum)

Veel animo voor Ottersumse huiskamer

Algemeen 583 keer gelezen

OTTERSUM | Dat Ottersum een huiskamer krijgt, staat al enkele maanden vast. Sinds de voorlopige huisvesting in Bij Koos bekend is, gaan de ontwikkelingen snel. Op zondag 3 februari is er de open dag, op maandag 11 februari gaat de ontmoetingsplek voor en door Ottersummers open.

Door Jos Gröniger

Enkele dagen later volgt de officiële opening en wordt de naam voor de nieuwste voorziening voor Ottersummers onthuld. "Nee, die naam houden we nog even voor ons", zegt Lenie Smits, van de werkgroep Huiskamer Ottersum, die afgelopen week een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers en overige belangstellenden hield. "Er waren er bijna vijftig", zegt werkgroeplid Gert Jan van de Lest. Die belangstelling loopt parallel met de animo om vrijwilligerswerk te verrichten in de huiskamer. Inmiddels staat de teller op veertig. "Allemaal mensen die alleen of samen met een kennis of partner een middag per maand willen helpen", zegt Lenie Smits, die de roosters voor de eerste maanden probleemloos kan invullen. "We zijn van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur open. Iedereen kan hier vrijblijvend binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje."

Maatschappelijke steun
De huiskamer wordt door de vrijwilligers gedragen, maar ook is er verdere maatschappelijke steun. "We hebben van verschillende kanten giften ontvangen. In natura maar ook geld. Daarmee kunnen we de ruimte inrichten. De grote tafel die Ottersummers op initiatief van de gemeente Gennep maakten, heeft hier een prominente plaats", zegt Gert Jan van de Lest. "En door al die schenkingen hebben we geen aanspraak hoeven doen op landelijke fondsen. Dat kunnen we doen als we later naar een permanente plaats zouden verhuizen." De huiskamer in Ottersum houdt op zondag 3 februari open dag van 11.00 tot 14.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant