Afbeelding
Foto: Inge Hondebrink

Metameer Stevensbeek terug naar één schoolgebouw

Onderwijs 402 keer gelezen

STEVENSBEEK | Metameer gaat vanaf komend schooljaar alle leerlingen weer op één locatie lesgeven: aan de Stevensbeekseweg. Dit komt mede door het aantal teruglopende leerlingen. De school wil niet koste wat kost twee locaties openhouden.

"Het onderwijs verandert", legt directeur-bestuurder Berita Cornelissen uit. "Scholen sluiten steeds meer aan op de talenten en leerbehoefte van de individuele leerling. Ook is er veel vraag naar vakmensen op alle niveaus, onder meer in techniek en zorg. Mavo- en havoleerlingen hebben groeiende behoefte aan meer praktijkleren. Theoretisch leren en praktijkleren komen bij elkaar. Metameer wil hier als vooruitstrevende en toekomstbestendige school in voorop lopen. Veranderingen vragen om verandering. We gaan het beroepsgerichte onderwijs een flinke impuls geven."

Teruglopend aantal leerlingen
De directeur-bestuurder noemt een tweede reden: "Er worden al ruim vijftien jaar minder kinderen geboren in onze regio. En dus komen er minder leerlingen. In Stevensbeek hebben we twee locaties: aan de Stevensbeekseweg en aan de Kloosterstraat. Die laatste locatie is ooit geopend om het groeiende aantal leerlingen op te vangen. Maar in Stevensbeek past het aantal scholieren inmiddels weer in één gebouw. We kiezen voor onze hoofdlocatie aan de Stevensbeekseweg. Daar gaan we ook meteen vaklokalen van hoge kwaliteit inrichten voor de beroepsgerichte vakken, vergelijkbaar met de vaklokalen zoals nu aan de Kloosterstraat." "Door deze stap nu te zetten, blijft geld dat voor onderwijs bedoeld is ook beschikbaar voor het onderwijs. En besteden we het niet aan het openhouden van twee gebouwen", vertelt Cornelissen. De gebouwen van Metameer in Stevensbeek zijn eigendom van de gemeente Sint Anthonis. In de plannen blijft Metameer jenaplan in Boxmeer buiten beschouwing. "Ons onderwijsaanbod blijft hetzelfde. Docenten die nu nog pendelen tussen Kloosterstraat en Stevensbeekseweg, hebben straks meer tijd voor het onderwijs. Mentoren en vakdocenten zijn weer op dezelfde locatie en bereikbaar voor leerlingen en collega's. Dat past bij het thuisgevoel van Metameer", besluit Cornelissen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant