De Looierij is gevestigd in het historische industriële complex van de Koninklijke Leder- en Drijfriemen Fabriek M.B. Regouin in Cuijk.
De Looierij is gevestigd in het historische industriële complex van de Koninklijke Leder- en Drijfriemen Fabriek M.B. Regouin in Cuijk.

'We willen er allemaal een succesverhaal van maken'

Algemeen 2.764 keer gelezen

CUIJK | "We willen met z'n allen van de Looierij een succesverhaal maken." Ed van Dieten (49), is ervan overtuigd dat dat gaat lukken. Samen met Huub en Ingrid Niessen, drijvende krachten achter De Looierij, zijn al veel nieuwe plannen ontwikkeld en gerealiseerd.

Omdat er voor hun zoon Luuk (22), na de schoolopleiding geen geschikte dagbesteding voorhanden was, staken Huub en Ingrid zelf de handen uit de mouwen. De partyboot 'Jan van Cuijk', tot dan hun dagelijkse werk en bron van inkomsten, ging in de verkoop en Huub en Ingrid gingen aan de slag met hun nieuwe uitdaging. Werkplekken creëren voor mensen waarvoor werken niet vanzelfsprekend is. Met dat doel voor ogen werd Stichting Dagbesteding Cuijk opgericht. De Koninklijke Leder- en Drijfriemen Fabriek M.B. Regouin aan de Grotestraat in Cuijk, bleek de ideale huisvesting. "Enkele jaren geleden meldde Huub zich bij ons. Hij had plannen voor een dagbesteding in ons gebouw. Wij vonden het een supergoed idee", zegt Wim Regouin (68), samen met zijn zus Marjolein voormalig eigenaar van dit industrieel erfgoed.

Omdat een investeerder noodzakelijk was om de plannen te verwezenlijken deden de Regouin's het complex in de verkoop. Ed van Dieten zag kansen en kocht het. "Ed had er een fijn gevoel bij en wij ook. Als je ziet wat er tot nu toe al tot stand is gekomen, is dat de bevestiging waar we allemaal heel blij mee mogen zijn." De gang van zaken bij Stichting Dagbesteding Cuijk wordt kritisch gevolgd door de Raad van Toezicht. "Wat ik belangrijk vind, is dat er een visie is, waar je je ook aan houdt. Vaak gebeurt dat niet", vertelt Louis Storms (67), lid van de Raad van Toezicht. Hij ziet hoe cliënten 'soms in een hoekje worden weggedrukt'. Storms: "Dat is niet goed. Die persoon moet een volwaardige plaats krijgen te midden van alle andere mensen die er werken, en die visie wordt gedeeld door Stichting Dagbesteding Cuijk." Ed van Dieten maakte kennis met de zorgsector via zijn zus. "Zij nam wel eens iemand mee naar huis van de instelling waar zij werkte. Daardoor leer je, hoe je met zo iemand om moet gaan. Als ik zie hoe Huub en Ingrid omgaan met die jongens en meiden, weet ik: dat gaat goed komen."

Zie ook de speciale pagina's over De Looierij in de Maas Driehoek van deze week. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant