Zaari blijft de baas in zijn zestien
Zaari blijft de baas in zijn zestien Foto Peter Kuijpers + Gerard Beekmans
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo en JVC Cuijk krijgen wat hen toekomt, Veghelaren eindigen in ondertal

Voetbal 1.628 keer gelezen

VEGHEL – Met ieder een punt was de pot eerlijk verdeeld na afloop het van duel JVC Cuijk – Blauw Geel'38. Het duel waar maar twee maal werd afgetrapt was vooral voor rust een aantrekkelijk duel met vooral een goed combinerend Blauw Geel'38. Na rust stabiliseerde de wedstrijd waar Blauw Geel'38 het laatste kwartier met tien man verder moest omdat Tim Rerimassie Jeroen Schoonhoven de weg naar keeper Brahim Zaari blokkeerde. Rood was zijn deel van de goed leidende scheidsrechter Frank van den Elzen uit Nijmegen.

Door: Peter Kuijpers

De twee trainers Niels van Casteren van Blauw Geel'38 en Ferdi Akankan van het bezoekende JVC Cuijk hadden twee verschillende consignes voor hun teams. Van Casteren kon alleen maar blij zijn met een driepunter terwijl Akankan kon leven met een gelijk spel: "We hebben niet verloren dat was het allerbelangrijkste. Liever had ik gewonnen, dat is duidelijk." Blauw Geel'38 was de ploeg waar de meeste initiatieven vandaan kwamen in de eerste helft die bij fase best aantrekkelijk was. De Veghelaren combineerde goed, maar net als vorige week bleef het rendement uit. Van Casteren: "Je kunt het vergelijken met de partij van afgelopen week in Naaldwijk. Weer veel kansen en goed voetbal, maar niet scoren. Het is een kwaliteit die we missen momenteel." De opstelling van Blauw Geel'38/jumbo was een blauwdruk van die van vorige week uit naar Westlandia. De eerste kans was na een sterke Blauw Geel'38 periode voor JVC Cuijk waar Rik Renirie huizenhoog overschoot. Blauw Geel'38 liet dotten liggen met name Mark Dobbelsteen en Joey Hellstern kwamen oog in oog met keeper Desny Royendijk, maar het doelpunt wilde niet vallen. Killian Koesni zag zijn inzet door Zaari, die fabelachtig redde, gestuit.



Hellstern haalt uit, maar een treffer zal het niet worden

Akankan
De tweede helft begon met een goede fase voor de bezoekers uit Cuijk. Blauw Geel'38 zakte weg , maar het niet uit de omschakeling voetballen leverde voor JVC Cuijk problemen op. De Cuijkenaren kwamen het beste uit de verf met snel uitgevoerde counters. Een spelstijl die de ploeg sinds een paar maanden hanteert en dat deden ze goed, alleen de afwerking faalde. Jay Van Boxtel had een sterke dag en won al zijn duels en verdeelde prima, waarmee hij zich ontpopte als de man van de wedstrijd voor JVC Cuijk. Een kwartier voor tijd verslikte Tim Rerimassie zich in sterke spits Jeroen van Schoonhoven. De centrale verdediger van Blauw Geel'38 herstelde zich middels een overtreding die hem op een veldverwijzing kwam te staan. De vrije trap leverde niets op. Akankan: "wij veerde al omhoog. Jeroen scoort meestal in een een-op-een situatie. Slimme overtreding van die gast alleen kreeg hij er rood voor."



Rick Polman (10) wordt de weg versperd door Lejic (5)

Edwin Huibers
Blauw Geel'38 sloeg aan het wisselen waar Van Casteren al Koen van der Zanden bracht voor Rick Polman die met zijn enkel tobde. Verder bracht hij Tom Beissel voor Hidde van Dijk om meer defensieve kracht te krijgen. Beissel viel goed in en lijkt na zeven maanden blessureleed weer terug in de hoofdmacht van de Veghelaren. Toch leek JVC Cuijk, zoals altijd tegen Blauw Geel'38 dat nog nooit won van de Cuijkse ploeg, spekkoper te worden. In de 89e minuut zag Schoonhoven zijn inzet tegen de binnenkant van de paal terugkomen. Ook Zaari moest een paar maal zijn bekende kwaliteiten tonen. Ondank de numerieke minderheid van de gastheren was de ploeg onophoudelijk te vinden in de zestien waar het steeds maar terugplooiende JVC Cuijk niet te passeren leek. Tot twee maal toe werd de bal van doellijn gehaald en een ziedend schot van Edwin Huibers werd met het hoofd gekeerd. Het bleef zoals het was bij het begin 0-0. En kon Blauw Geel'38 ondanks het bij vlagen prima spel dat niet laten renderen. De ploeg zal punten moet genereren om weg te blijven uit de gevarenzone. De laatste winst dateert alweer van 25 november toen er werd gewonnen van EVV.

Blauw Geel'38: Zaari; Huibers, Schilders, Rerimassi, Sjaak Egmond; Guler, Van Dijk (81. Tom Beissel), Dobbelsteen; Sander Egmond, Polman(77. Koen van der Zanden), Hellstern (84. Yevghenny Marceli)

JVC Cuijk: Royendijk,,Grotenhuis, Lejic, Broenland, Koesni (81. Geutjes) Renirie (71.Van den Heuvel), Schoonhoven, Alakmak, Graat, Loermans (74. Güngor), Van Boxtel.

Gesprek met Niels van Casteren en en Ferdi Akankan respectievelijk trainer van Blauw Geel'38 en JVC Cuijk


HTML5 Audio Player

HTML5 Audio Player

Derde Divisie:
TEC - O.S.S.'20 1-6
EVV - HBS 1-1
HSC'21 - ADO'20
OFC - UNA 3-0
Blauw Geel'38 - JVC Cuijk
GOES - Jong FC Volendam 2-3
Quick - Westlandia 0-1
Dongen - Hercules 0-1
OJC Rosmalen - Quick'20

1. TEC 17-37
2. Jong FC Volendam 18-36
3. UNA 18-34
4. OFC 17-31
5. O.S.S'20 18-31
6. ADO'20 17-29
7. Dongen 18-27
8. GOES 16-24
9. Blauw Geel'38 18-22
10. Quick 16-22
11. HSC'21 17-22
12. Hercules 16-21
13. EVV 17-20
14. JVC Cuijk 17-20
15. Westlandia 17-19
16. HBS 17-15
17. Quick'20 17-14
18. OJC Rosmalen 17-11

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant