Afbeelding

'Was de laatste maanden mijn trainersgezicht 'n beetje kwijtgeraakt'

Voetbal 415 keer gelezen

CUIJK | Trainer Ferdi Akankan heeft veel zin in de onlangs begonnen tweede seizoenshelft. De oefenmeester van JVC Cuijk (46) wil in 2019 'met volle energie' zijn ploeg loodsen naar de middenmoot van de derde divisie. "In de meeste wedstrijden zijn we gelijkwaardig geweest. Nu moeten we dat nog omzetten in resultaten", aldus Akankan.

Door Martijn Schwillens

Akankan heeft een veelbewogen periode achter de rug. Net voor de winterstop was er natuurlijk het veelbesproken incident met Yorrit Kanters en Jassin Aarab (beide JVC'ers gingen op de vuist met elkaar, red.), maar bij de Nijmegenaar speelde nog meer. "Mijn vader is ongeneeslijk zien", zegt hij. "De afgelopen 3,5 maand ben ik daar heel druk mee geweest. Liepen we het ziekenhuis plat voor de onderzoeken. Uiteindelijk hebben ze een tumor en uitzaaiingen gevonden. Ze hebben hem nog maximaal een jaar gegeven. Natuurlijk heb ik veel begrip gevoeld bij de spelers en staf, maar je bent met je gedachten toch te vaak met andere zaken bezig. Nu is er echter duidelijkheid. Het klinkt misschien wat stom, maar ik wil nu gaan genieten van de tijd die we nog hebben. Mijn vader is mijn beste vriend en komt elke wedstrijd kijken. Dat is me veel waard. Door de duidelijkheid kan ik me wel weer volledig focussen op het elftal. Dat heeft sturing nodig. Ik wil weer mijn trainersgezicht laten zien, want dat was ik de laatste maanden een beetje kwijtgeraakt."

Wisselvallig
Er ligt ook werk genoeg op De Groenendijkse Kampen, want JVC bivakkeert maar net boven de rode streep. "We wisselen goede wedstrijden nog te vaak af met slechte wedstrijden", weet Akankan, die een akkoord heeft bereikt met de club over contractverlenging. "Alle routiniers zijn in de zomer vertrokken en die vormden ook nog eens de as. Ook zijn we lang zoekende geweest om de plek rechts-centraal achterin goed ingevuld te krijgen. Daarnaast hebben we maar zelden twee weken op rij met dezelfde elf spelers kunnen spelen. Gezien de jonge leeftijd van de groep, doen we het niet slecht. Toch is er genoeg ruimte voor verbetering. In balbezit raken we de bal nog te snel kwijt en duurt het soms nog te lang voordat onze buitenspelers worden gevoed. Ook krijgen we teveel goals tegen. Mede daarom zijn we vlak voor de winterstop al meer vanuit de organisatie gaan spelen. Dat kan echter ook door, weliswaar compact, een stukje verder vooruit te voetballen. Daarnaast moeten we van de gedachte af dat het altijd mooi moet zijn. Het is belangrijk dat het vooral effectiever wordt, want behoudens de duels met Jong Volendam, OFC en HSC'21 zijn we alle wedstrijden minimaal gelijkwaardig geweest."
JVC Cuijk begon 2019 met winst tegen OJC Rosmalen (2-1) en een gelijkspel bij Blauw Geel'38 (0-0). Komende zondag is de Cuijkse formatie gastheer van Quick'20, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. "Hoe je er in mei voorstaat, wordt vaak bepaald in januari en februari. 'Mooi weer-voetballers' hebben een hekel aan deze maanden. Als we wat stabieler kunnen presteren, komt het helemaal goed met JVC."

Programma Derde Divisie:
Dongen    -     TEC     
HBS    -     ADO '20     
HSC '21    -     Blauw Geel '38     
JVC Cuijk    -     Quick '20     
OFC    -     Quick (H)     
O.S.S.'20    -     OJC Rosmalen     
UNA    -     Hercules     
Jong FC Volendam    -     EVV     
Westlandia    -     GOES

Stand Derde Divisie:
1. TEC 17-37
2. Jong FC Volendam 18-36
3. UNA 18-34
4. OFC 17-31
5. O.S.S'20 18-31
6. ADO'20 17-29
7. Dongen 18-27
8. GOES 16-24
9. Blauw Geel'38 18-22
10. Quick 16-22
11. HSC'21 17-22
12. Hercules 16-21
13. EVV 17-20
14. JVC Cuijk 17-20
15. Westlandia 17-19
16. HBS 17-15
17. Quick'20 17-14
18. OJC Rosmalen 17-11

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant