VC Sneek was te sterk voor FAST.
VC Sneek was te sterk voor FAST.

FAST verliest in Sneek maar kan Friesland met opgeheven hoofd verlaten

Sport 104 keer gelezen

SNEEK | Eredivisionist FAST heeft op bezoek bij VC Sneek een eervolle maar terechte nederlaag geleden. In de Sneker Sporthal was de Roze Brigade na een 2-0 achterstand dichtbij een vijfde set, maar kon niet voorkomen dat de Friezinnen met 3-1 (25-18, 25-18, 24-26 en 25-23) wonnen. 

FAST speelde in Sneek zonder de zieke Nynke Rovers, maar liet zich door die tegenslag niet uit het lood slaan. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis speelde onbevangen. De spelvreugde en het zelfvertrouwen groeiden zeker toen aan het einde van de tweede set Steffie Janshen na lang blessureleed haar comeback maakte. Trainer Harmen Bijsterbosch, die zijn ploeg de eerste set met 25-18 zag verliezen, bracht de passer-loper binnen de lijnen bij een 21-16 achterstand in de tweede set. De aanwezigheid van de serverende Steffie Janshen gaf FAST zichtbaar energie. Het voorkwam echter niet dat VC Sneek met 25-18 op 2-0 kwam. 
Toen ook de derde set, en daardoor de match, bij 22-18 gelopen leek, richtte FAST zich op. Via 23-23 trok de Roze Brigade de set naar zich toe: 24-26. In de vierde set naderde VC Sneek de big points, maar de thuisploeg werd door FAST een halt toe geroepen. Het werd bij ieder punt spannender, en bij 21-21 lag de strijd open. VC Sneek eiste de set echter met 25-23 voor zich op.

Glimlach
FAST nam de nederlaag met een glimlach. Het had zich kranig verweerd maar kwam in de aangepaste opstelling tekort om het de nummer drie lastig te maken. De winst van de avond was de onverwachte comeback van de stralende Steffie Janshen. Bijsterbosch kon leven met de nederlaag: "We zijn ondanks de afwezigheid van Nynke Rovers en de blessure van Daniëlle Bosman niet in de slachtofferrol gedoken. Met deze nederlaag kan ik vrede hebben." Janshen had genoten na van haar comeback. "Dat ik zou meespelen was niet gepland vandaag. Ik heb geen risico's genomen, maar het was geweldig om teamgenoten weer binnen de lijnen te steunen."
FAST blijft ondanks het verlies zesde in de Eredivisie. Zaterdagavond 26 januari komt de ploeg van trainer Bijsterbosch uit tegen Dros-Alterno in Apeldoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant