Barrelteam Lenkens & Co met hun barrel, een Volkswagen Golf uit 1996. De komende dagen trekken ze door het uitdagende landschap van Scandinavie.
Barrelteam Lenkens & Co met hun barrel, een Volkswagen Golf uit 1996. De komende dagen trekken ze door het uitdagende landschap van Scandinavie.

'Knotsgekke' tocht door Scandinavië vol uitdagingen

Algemeen 854 keer gelezen

RIJKEVOORT | Rik Lenkens uit Boxmeer staat voor een groot avontuur. Samen met zijn vader en broer trekt hij de komende dagen in een barrel door de woeste natuur van Scandinavië tijdens de wintereditie van The Barrel Challenge.

Afgelopen zaterdag vertrok Rik Lenkens samen met acht andere teams vanuit Rijkevoort om aan deze 'knotsgekke' uitdaging te beginnen; een reis die voert over steile bergpassen, besneeuwde landschappen en door de onverbiddelijke kou waar Scandinavië om bekend staat. In zes dagen tijd moeten de deelnemende ploegen in een oud barrel de plaats Bergen in Noorwegen, het eindpunt van de roadtrip, zien te bereiken. En dat is niet de enige challenge, ook tijdens de tocht krijgen ze de nodige challenges voor de kiezen om punten bijeen te sprokkelen en uiteindelijk gekroond te worden tot de winnaar van de The Barrel Challenge.

Oud Golfje
"Mijn broer vroeg aan me of ik het leuk vond om deze uitdaging samen met hem aan te gaan. Een vraag waar je geen 'nee' op kan zeggen", zegt Rik die met zijn broer en vader de ploeg Barrelteam Lenkens & Co vormt. Een Volkswagen Golf 3 uit 1996 zal de familie door de winterse omstandigheden van de trip moeten loodsen. "Een van de verplichtingen om mee te doen, is een auto die uit een bouwjaar vóór 2000 stamt. Daar waar er al honderden Volvo's meerijden vonden wij het leuker om het in een Golfje te doen", vertelt de avontuurlijke Boxmerenaar. Samen met zijn broer heeft Rik weinig tot geen ervaring met het raggen door de sneeuw. "Ik herinner me een moment waarop we met de familie op skivakantie gingen, daar heeft mijn vader zijn ervaring opgedaan op dat gebied. Mijn broer en ik? Nul, niets. We zullen dus goed moeten opletten. Maar hier en daar een keer een rondje spinnen op een open plek zal ook gebeuren, want die ervaring hebben we wel." Wat voor challenges er op hun pad komen is nog gissen voor Rik. "We hebben van andere teams gehoord dat de meest bizarre opdrachten voorbij komen. Zo kunnen we een opdracht verwachten zoals: wordt over de finish gesleept door een local in een Dacia. Niet echt een opdracht die je makkelijk kunt uitleggen aan een vreemd iemand." Rik kijkt vooral uit naar de natuur, het uitzicht en de 'bizarre wegen' die ze de komende dagen gaan afleggen. "Alle drie zijn we erg enthousiast en willen we heel graag het noorderlicht zien of een eland. Maar het meest gaan we genieten van het samen zijn en met z'n drieën deze uitdaging helemaal op en top maken en uitrijden!", besluit Rik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant