De Wapperkids geven een doldwaze voorstelling die geinspireerd is op het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry'.
De Wapperkids geven een doldwaze voorstelling die geinspireerd is op het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry'.

Programma Nationale voorleesdagen in de regio

Algemeen 126 keer gelezen

REGIO | Met het oog op De Nationale Voorleesdagen 2019 organiseren de bibliotheken in de regio een aantal workshops voor peuters en kleuters.

De voorleesdagen, die van woensdag 23 januari tot zaterdag 2 februari plaatsvinden, staan dit jaar in het teken van het prentenbroek 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers, die zowel de bundel schreef als illustreerde. Het boek vertelt het verhaal van dikke kater Harry die liever niet naar buiten gaat maar binnen blijft omdat het daar veiliger is. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt Harry de weg terug naar huis? Hieronder is het programma per workshop in de regio te vinden.

Voorlezen
Bibliotheek Sint Anthonis
bijt op woensdag 23 januari om 10.15 uur het spits af. In samenwerking met Bassischool Leander wordt uit het prentenboek voorgelezen. Die woensdag wordt er ook om 11.00 en 11.30 uur voorgelezen. Mocht je woensdag verhinderd zijn, is er ook nog een mogelijkheid om donderdag 24 januari 15.00 uur te komen luisteren naar het verhaal van Harry de kater in de Bibliotheek Sint Anthonis. Deze activiteit is geschikt voor peuters en kleuters.

Wapperkids
Op zaterdag 26 januari om 10.30 uur verzorgen de Wapperkids een grappige voorstelling over Harry de kater genaamd 'Kat en muis zoeken een huis' in Bibliotheek Gennep. Op korte en krachtige maar ook actieve wijze beleven de kinderen het boek 'Een huis voor Harry'. Samen met kleine muis gaan ze een huis zoeken voor hem en zijn appel. Hierna is het rennen geblazen want de volgende muis zoekt net als Harry naar zijn huis en wie proberen hem te pakken…Wapperkids brengt bij het prentenboek van het jaar een eigen liedje dat geïnspireerd is op een bekend kinderliedje. De voorstelling is eveneens die dag om 15.00 uur in Bibliotheek Boxmeer te zien. Zaterdag 2 februari zijn alle peuters welkom om 10.30 uur in de Bibliotheek Cuijk voor een voorstelling van de Wapperkids. Aanmelden voor de voorstellingen, die geschikt is voor kinderen van 2 tot 4 jaar, kan via www.biblioplus.nl/voorleesdagen en kost 3,50 euro per kind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant