Triton zal in Zorgcentrum Op 't Hoogveld, Sint Anthonis, vertellen over het werk en vakmanschap van een kaarsenmaker.
Triton zal in Zorgcentrum Op 't Hoogveld, Sint Anthonis, vertellen over het werk en vakmanschap van een kaarsenmaker.

Kaarsen dompelen in Theehuis Op 't Hoogveld

Algemeen 345 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Kaarsenmakerij Triton van Bronlaak komt zichzelf en hun ambacht kaarsen maken presenteren in het theehuis op donderdag 24 januari.

Triton zal in Zorgcentrum Op 't Hoogveld, Sint Anthonis, vertellen over het werk en vakmanschap van een kaarsenmaker. Er wordt uitleg gegeven over het fascinerende dompelproces van begin tot eind van bijenwaskaarsen. Bezoekers kunnen zelf een kaars leren dompelen. Het theehuis is een samenwerking tussen Bronlaak, een woon-werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en Zorgcentrum Op 't Hoogveld. Het theehuis is opgericht met als doel mensen te verbinden door ontmoeting. Eén keer per maand wordt er één ambacht voor het voetlicht gehouden. Natuurlijk is dat een demonstratie van hetgeen men nog altijd dagelijks op Bronlaak samen met bewoners maakt. Op een interactieve manier kunnen bezoekers van het theehuis, jong en oud, genieten en meebeleven.

Theehuis-bijeenkomst
In de koude wintermaanden wordt de theehuis-bijeenkomst nog gehouden binnen in het zorgcentrum. Het adres is Paulusstraat 1 in Sint Anthonis. Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant