Op zondag 3 februari werd in MFA Oelbroeck een geslaagde energiebeurs gehouden. Deze trok ruim 600 bezoekers. (foto: Kees de Bruijn)
Op zondag 3 februari werd in MFA Oelbroeck een geslaagde energiebeurs gehouden. Deze trok ruim 600 bezoekers. (foto: Kees de Bruijn)

MFA Oelbroeck voorlopig niet toekomstbestendig

Algemeen 251 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het gemeentebestuur van Sint Anthonis vindt de voorgestelde verbouwplannen van MFA Oelbroeck veel te duur. De stuurgroep die de plannen had opgesteld stapte daarom op.

Door Kees de Bruijn

De gemeenteraad had in maart 2018 een half miljoen euro beschikbaar gesteld om multifunctionele accommodatie Oelbroeck te verbouwen, te vernieuwen en te privatiseren. De stuurgroep van Oelbroeck die de plannen voorbereide maakte in december bekend dat er 3,2 miljoen euro nodig is, inclusief bijna een miljoen voor verduurzaming. Het gemeentebestuur stelt echter niet meer geld beschikbaar en daarop stapte de stuurgroep op. Wethouder Bellemakers zou een kleine verhoging van het beschikbaar gestelde bedrag niet erg vinden. "Het gemeentebestuur draagt Oelbroeck een warm hart toe, daarom zou ik een kleine overschrijding wel kunnen verdedigen tegenover de gemeenteraad, maar het vijfvoudige is natuurlijk onbespreekbaar." Wethouder Bollen is het hier mee eens, bovendien stelt hij dat de afgelopen tien jaar verschillende onderhouds- en verbeterpunten bij Oelbroeck meteen zijn opgepakt. "Omdat Oelbroeck heel belangrijk is voor Sint Anthonis."

'Reële alternatieven'
Wethouder Bellemakers vindt dat het college, waar nodig, voldoende regie heeft gevoerd op het Oelbroeck-plan: "De stuurgroep had meteen moeten ingrijpen toen zichtbaar werd dat het budget van een half miljoen overschreden werd." Het college blijft open staan voor een alternatief plan voor een toekomstbestendig Oelbroeck, maar dan moet het plan wel binnen de gestelde kaders passen die de gemeenteraad heeft vastgesteld. "Wanneer hiertoe reële alternatieven vanuit de burgerij komen, zal de gemeente haar support geven om de initiatiefnemers waar mogelijk te ondersteunen. Het college zal echter niet zelf een alternatief plan ontwikkelen, noch het initiatief daartoe nemen", zo schreven de burgemeester en de wethouders op 29 januari aan de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant