De fabriekshal van Coatinc in Mook is opgeknapt. (foto: Jos Gröniger)
De fabriekshal van Coatinc in Mook is opgeknapt. (foto: Jos Gröniger)

Mookse verzinkerij Coatinc stelt orde op zaken

Algemeen 528 keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | De bedrijfsleiding van de Mookse verzinkerij Coatinc maakt werk van de door de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) en de gemeente Mook en Middelaar opgelegde maatregelen. Tijdens een informatiebijeenkomst gaven woordvoerders van het bedrijf, dat door veroorzaakte overlast onder verscherpt toezicht staat, een overzicht.

Door Jos Gröniger

Een jaar geleden deed de RUD verslag van het onderzoek dat naar aanleiding van klachten uit de buurt was ingesteld. De volksgezondheid was niet in het geding maar de geluidsoverlast overschreed de normen. De RUD meldde tijdens die bijeenkomst dat het onderzoek naar geur en emissie in mei 2018 is afgerond.

Getroffen maatregelen
Door een minutieus onderzoek konden de aard, tijdstip en plaats op het bedrijfsterrein aan de Bovensteweg exact getraceerd worden. Het geluid van vallende kolossale metalen objecten, dieselmotoren van heftrucks, trillingen van afzuiginstallaties en dampen die via de gaten in de fabriekshal ontsnapten werden gelokaliseerd. Daardoor was het mogelijk maatregelen te treffen. Zo worden bepaalde delen van het fabrieksterrein tussen 19.00 en 7.00 uur voortaan gemeden en werden afvalcontainers verplaatst. Om trillingen te reduceren zijn op het buitenterrein en in delen van de hal rubbermatten gelegd. Ook werden dieselheftrucks vervangen door elektrische heftrucks. Naast maatregelen op het materiële vlak werd ook het personeel uitvoerig geïnstrueerd over de nieuwe (en geluidsarmere) werkwijzen. Ook werd de fabriekshal voorzien van nieuwe dakbedekking en gevelbekleding. De bevindingen van de RUD maar ook de inbreng van de informatiebijeenkomst van 22 februari afgelopen jaar werden ter harte genomen door Coatinc. "Het was een eyeopener voor ons", bekende bedrijfsleider Rob Braam vorige week dinsdag in Molenhoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant