Robert aan de Stegge doet mee aan de actie IKPAS 30/40 dagen zonder alcohol. (tekst: Gerie van der Land-Zijderveld)
Robert aan de Stegge doet mee aan de actie IKPAS 30/40 dagen zonder alcohol. (tekst: Gerie van der Land-Zijderveld)

Robert aan de Stegge steunt landelijke actie IKPAS

Algemeen 225 keer gelezen

MALDEN | Robert aan de Stegge, huisarts in Malden, steunt de actie IKPAS 30/40 dagen zonder alcohol. Hij doet al jaren mee.

"Door tijdelijk geen alcohol te drinken, ervaar ik wat alcohol doet met mijn lijf en energie. Ja hoor lekker, biertjes, maar Ik kan ze ook goed laten staan. Soms maak ik er zestig dagen van. Maar vanuit mijn praktijk weet ik, dat het voor sommige mensen niet gemakkelijk is om een poosje te stoppen. Voor mij is de actie een goede aanloop naar de marathon van Rotterdam. Als je langere tijd voor aanvang van zo'n wedstrijd geen alcohol drinkt, sta je echt fitter aan de start en de kans dat je hem goed uitloopt is groter. Ik daag mensen die alcohol drinken uit. Doe ook mee! Ik vind het een positieve ervaring en ben benieuwd naar die van de lezers!"

De landelijke actie IKPAS staat op de kaart. Vanuit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar is daar een belangrijke steentje aan bijgedragen. IKPAS is ontstaan doordat zorgverleners in Nederland regionale acties '40 dagen zonder alcohol' opzetten om drankgebruik onder de aandacht te brengen. Voor de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar is dat Malderburch Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg en Gezondheidscentra Samen Gezond Malden. Aanmelden voor de actie kan via www.ikpas.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant