Ellis van der Laan (op de foto linksboven in het midden met hoed) met leden van de optochtcommissie en op de foto onder met Kees Thijssen.
Ellis van der Laan (op de foto linksboven in het midden met hoed) met leden van de optochtcommissie en op de foto onder met Kees Thijssen.

'De optochtcommissie is een prachtige groep mensen'

Carnaval 402 keer gelezen

BOXMEER | De regelateur. Zo noemt Ellis van der Laan zich met een glimlach gevraagd naar haar rol binnen de optochtcommissie van BCV De Geitenbok. De komende editie van de Lichtjesoptocht neemt de carnavalsliefhebber na elf jaar afscheid van de commissie, al blijft ze betrokken als lid bij de Boxmeerse carnavalsvereniging. "Dat zal ik altijd blijven."

Ze kan het zich nog goed herinneren. Haar eerste ervaring met carnaval. Als vijftienjarig meisje uit Den Haag keek ze haar ogen uit. Niet alleen toen ze zich tussen de uitgedoste carnavalsvierders bevond maar ook op het Vortums Veld tijdens de Metworstrennen. "Dat was indrukwekkend om te zien. Zeker toen het startschot klonk en de paarden gingen rennen. Ze kwamen heel dichtbij de hekken, heb met open mond staan te kijken", blikt Ellis terug. Voor ze lid werd van BCV de Geitenbok was Ellis zeven jaar actief voor De Scheresliepers, de carnavalsvereniging in Katwijk. "Dat is een van de beste manieren om mensen te leren kennen. Toen ik in 1996 in Boxmeer kwam wonen ben ik direct lid geworden van BVC." In al die jaren bij BCV De Geitenbok heeft ze een divers cv opgebouwd. Zo was ze onder meer betrokken bij de touwtrekcommissie, de boerenbruiloftcommissie en penningmeester. Daarnaast staan er een paar fraaie primeurs op haar naam. "Ik was het eerste vrouwelijk lid en later ook bestuurslid", zegt Ellis die momenteel druk bezig is met de laatste voorbereidingen voor de negentiende editie van de Lichtjesoptocht. Het zal haar laatste zijn als lid van de optochtcommissie waar ze secretaris is en de pr voor haar rekening neemt. De bekende carnavalskrant komt grotendeels van haar hand.

Kick
"Ik krijg er elk jaar een kick van als we op het podium staan voor de prijsuitreiking van de Lichtjesoptocht. Vierduizend man die uit hun dak gaan! Kees Thijssen kan het publiek dan ook nog eens goed opzwepen. Het is de afsluiting van een drukke dag en de ontknoping en bekendmaking van de prijswinnaars van de optocht. Het is mooi om te zien als een enthousiaste groep jonge bouwers van soms wel meer dan 30 man enthousiast het podium opkomt om hun prijs in ontvangst te nemen. Het geeft veel adrenaline en voldoening", vertelt Ellis met een lach. Een opvolger voor haar werk als secretaris is gevonden, de vacature voor de pr staat nog open. "Het is leuk om te weten dat ze voor mij twee vervangers nodig hebben", grapt Ellis. "De optochtcommissie is een prachtige groep mensen, die goed draait. Alles loopt als een trein." Ze gaat zich na de Lichtjesoptocht richten op andere hobby's, waaronder het bakken van taarten en zingen. Stoppen doet ze niet helemaal bij BCV. "Ook al ben ik minder actief, ik blijf altijd betrokken en lid bij BCV", besluit Ellis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant