Dames MHV'81 laten eerste kans op kampioenschap liggen

Sport 329 keer gelezen

VALKENSWAARD | De dames van MHV'81 hebben zondag een eerste kans om het kampioenschap in de hoofdklasse laten liggen. Daags nadat concurrent Habo'95 punten had verspeeld tegen Hellas, verloren de Millse handbalsters zelf in Valkenswaard met minimale cijfers (30-29) tegen VHC.

Het, in groten getale, meegereisde Millse publiek maakte de beleving van deze wedstrijd anders. Er was, met de promotie naar de tweede divisie in het verschiet, duidelijk extra spanning te zien bij de ploeg van Van den Akker. Het spel in de eerste helft was slordig, maar de wedstrijd was bij de rust (12-9) nog niet gespeeld. Met een duidelijk plan kwamen de dames uit de kleedkamer en werd de tweede helft hervat. Het bleek in het tweede bedrijf een echte kampioenswedstrijd. Ondanks een achterstand van 20-15 gaf MHV zich niet zomaar over. Marijn Weren scoorde er op los en nam de dames uit Mill op sleeptouw. Dat resulteerde in een stand van 29-28, met nog een paar minuten te spelen. Helaas trok MHV aan het kortste eind en sleepte VHC de winst nipt binnen: 30-29.

Titelstrijd
De komende twee weken spelen de dames van MHV geen wedstrijden. Op zaterdag 9 maart kan het kampioenschap alsnog worden binnengesleept. Dan speelt MHV een thuiswedstrijd in Mill tegen laagvlieger Heerle uit Wouw.