De boerderij op Peelkant 21 in Sint Anthonis. (foto: Kees de Bruijn)
De boerderij op Peelkant 21 in Sint Anthonis. (foto: Kees de Bruijn)

Extra kavels voor Ruimte-voor-ruimte woningen

Algemeen 741 keer gelezen

SINT ANTHONIS | In de vergadering van donderdag 31 januari nam de gemeenteraad van Sint Anthonis het besluit om bijna 700.000 euro vrij te maken om de boerderij, opstallen en grond op Peelkant 21 in Sint Anthonis aan te kunnen kopen. Bij de boerderij worden over enkele jaren enkele extra Ruimte-voor-ruimte kavels gerealiseerd.

Door Kees de Bruijn

De notariële akte is nog niet getekend, maar de gemeenteraad heeft alvast krediet beschikbaar gesteld. Sint Anthonis wil de boerderij op Peelkant 21 en de bijbehorende grond overnemen van de familie Arts. Jarenlang was op die plaats een kampeerboerderij gevestigd en had de familie het idee om op de achterliggende grond zelf woningen te realiseren, tevens geschikt voor lichte bedrijfsactiviteiten, dus bijvoorbeeld voor wonen en werken op dezelfde pek. Onder andere door de woningbouwcrisis is dat er nooit van gekomen. De gemeente spreekt de wens uit om na aankoop de boerderij, karakteristiek voor de Peelkant, te behouden en op te splitsen in twee wooneenheden. De bijbehorende historische schuur, ook karakteristiek, is enkele jaren geleden ingestort en ligt als bouwval naast de boerderij. Op deze locatie achter de boerderij gaat de gemeente een bouwplan ontwikkelen. Als de oude stallen die er nu nog staan gesloopt zijn, komt er ruimte voor ongeveer acht Ruimte-voor-ruimte kavels. Dat zijn kavels waar iemand mag bouwen die daarvoor agrarische bebouwing heeft laten slopen. In de gemeente Sint Anthonis zijn de afgelopen jaren al ongeveer dertig Ruimte-voor-ruimte kavels uitgegeven en de verwachting is dat er in de komende jaren behoefte is aan meerdere kavels.

Klein bedrijventerrein
De grond achter het bouwperceel dat bij de boerderij hoort, is al jaren geleden door de gemeente gekocht. De bedoeling was om daar een klein bedrijventerrein in te richten. Dat is er om diverse redenen nooit van gekomen, met name de provincie lag dwars.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant