Gennep Atletiek houdt een hardloopcursus voor beginners.
Gennep Atletiek houdt een hardloopcursus voor beginners.

Hardloopcursus voor beginners in Gennep

Sport 150 keer gelezen

GENNEP | Op dinsdag 12 maart 2019 start er weer een hardloopcursus in Gennep speciaal voor de beginnende hardloper. Deze cursus wordt gegeven door Gennep Atletiek en zal veertien weken duren.

De trainingsdagen zijn dinsdagavond (aanvang 19.00 uur) en zaterdagmorgen (aanvang 09.00 uur). Op beide dagen is de start vanaf sportpark 'De Heijkuul' aan de Langeweg in Gennep.

Opbouwschema
Gedurende deze 14 weken worden deelnemers via een geleidelijk opbouwschema getraind tot het gemakkelijk aan een stuk kunnen hardlopen van zo'n 5,5 km. Tijdens deze periode zal er onder meer aandacht besteed worden aan de basistechniek van hardlopen, lichaamshouding, spierkrachtverbetering en blessurepreventie.
De cursus wordt afgesloten met deelname aan de Genneperhuysloop op zaterdagavond 15 juni, op het onderdeel 5 kilometer. Kosten voor deelname aan de cursus bedragen 50 euro, inclusief deelname aan de Genneperhuysloop en een tijdelijk lidmaatschap bij onze vereniging en de Atletiekunie in verband met verzekering. Belangstellenden kunnen de eerste training vrijblijvend meedoen. Meer gevorderde hardlopers zijn welkom om mee te lopen bij een van de overige loopgroepen. Meer informatie en aanmelding via looptrainer@vitesse08.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant