Afbeelding

Intertoys maakt doorstart, bijna honderd winkels dicht

Algemeen 4.830 keer gelezen

REGIO | Speelgoedketen Intertoys maakt een doorstart. Het Portugese bedrijf Green Swan neemt een groot deel van de speelgoedketen over. Vermoedelijk blijven hierdoor 220 winkels behouden, waaronder 100 franchisewinkels. Er blijven 1000 tot 1500 banen in tact. Intertoys vroeg 12 februari van dit jaar uitstel van betaling aan en ging daarna failliet. De speelgoedwinkel ondervindt veel concurrentie van de online webshops en andere prijsvechters zoals Action.

Green Swan is een speelgoedspecialist uit Portugal. Het exacte aantal winkels dat een doorstart kan maken en het aantal medewerkers dat door kan na de doorstart wordt de komende weken duidelijk. Dit is onder meer afhankelijk of verhuurders de Intertoys winkels willen behouden. Van 91 winkels is duidelijk dat ze uiterlijk per half mei de deuren sluiten. Daar begint dit weekend de leegverkoop. De lijst met de speelgoedwinkels die dichtgaan, verschijnt zaterdag op de website van Intertoys. 

Straatbeeld
De curatoren zijn verheugd dat Intertoys in het Nederlandse straatbeeld behouden blijft en dat 1000 tot 1500 werknemers hun baan behouden. Daar komt bij dat franchisenemers in de gelegenheid zijn hun aantal winkels uit te breiden. Daarmee is voor de curatoren, in opbouwende samenwerking met alle betrokkenen, een belangrijk eerste doel bereikt. 

Blokker
Intertoys werd in 1976 opgericht en is eigendom van het Britse Alteri Investors. Tot december 2017 maakte Intertoys deel uit van Blokker Holding. Eind 2017 maakte Blokker bekend dat Intertoys, met circa 4000 medewerkers, is verkocht aan de Britse Alteri Investors. De speelgoedwinkelketen heeft circa 500 winkels, waarvan ongeveer 450 in Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant