Afbeelding

Spinningmarathon voor Alpe d'HuZes: 'Gezond en ook gezellig'

Sport 774 keer gelezen

CUIJK | Eric van Oudenhoven neemt op donderdag 6 juni samen met zijn zoon Jurgen en kameraad Rob de Jongh deel aan Alpe d'HuZes. Om extra geld in te zamelen voor het goede doel, houdt 'Team Hannibal' komende donderdag een spinningmarathon bij Fitland XL in Mill. "Het streven is om als team straks zes keer de Alpe d'Huez op te gaan", vertelt Eric.

Door Martijn Schwillens

"Een kameraad van me, Rob, deed vorig jaar mee in nagedachtenis van zijn vader, die aan kanker is overleden. Hij vroeg me samen met hem die berg op te gaan. Het werd een prachtig avontuur. Het is letterlijk een achtbaan vol emoties. In de ene bocht staat een moeder samen met haar kinderen te huilen bij een kaarsje en een foto van een overledene, terwijl twee bochten verder Dré Hazes door de boxen knalt. Ook de duizenden kaarsjes langs de weg bij de eerste rit naar boven om 4.30 uur is erg indrukwekkend. We dachten echter dat het eenmalig zou zijn. Op de terugweg in de auto zei mijn zoon Jurgen ineens: 'Ik wil volgend jaar meedoen.' Omdat hij nog maar 14 is, mag hij niet alleen meedoen. Rob wilde ook nog wel een keer, dus hebben we ons ingeschreven als Team Hannibal, vernoemd naar Hannibal Barkas, die met een troep olifanten over de Alpen trok." Het olifantje komt ook terug in het logo van het team, dat sponsorruimte heeft verkocht op de wielerkleding die wordt gebruikt voor de trainingen en Alpe d'HuZes. "Jurgen heeft veel bedrijven aangeschreven. Afhankelijk van het sponsorpakket dat ze afnemen, krijgen ze meer of minder sponsorruimte op het shirt of de broek. Verder hebben we rond Kerst veel dozen wijn verkocht. De teller staat nu op 5.500 euro, maar we willen nog meer geld ophalen. Zodoende onze spinningmarathon."

Drietal redenen
Het drietal heeft drie redenen om mee te doen aan Alpe d'HuZes, vervolgt Eric. "Als eerste natuurlijk, omdat Rob in zijn directe familiesfeer met de ziekte kanker te maken heeft gehad. Zelf gelukkig niet, maar we hopen dat zo te houden. Om niet ziek te worden, is onderzoek, heel veel onderzoek, nodig. Door deel te nemen aan Alpe d'HuZes kunnen we geld voor onderzoek door de KWF Kankerbestrijding inzamelen. Een derde, wat meer persoonlijke reden, is dat ik het K-woord heel veel op het voetbalveld hoor. Je wilt niet weten hoe vaak jochies van 12, 13 en 14 jaar dat woord gebruiken."
Team Hannibal wil in ieder geval 'in totaal zes keer die berg op'. "Dat is in principe ieder dus twee keer, maar je weet nooit hoe die dag de omstandigheden zijn."

Spinningmarathon in Mill
Om nog meer geld in te zamelen voor het KWF neemt Team Hannibal op 31 maart met een kraam deel aan de Boxmeerse Kinderbeurs en houdt het samen met Team Samen voor AD6 op donderdag 14 maart tussen 18.00 en 22.00 uur een spinningmarathon bij Fitland in Mill. "Je mag zelf bepalen of je één, twee, drie of vier uur komt fietsen. Je kunt je inschrijven vanaf 15 euro per persoon. Het is gezond en nog gezellig ook. Burgemeester Antoine Walraven (Mill en Sint Hubert) opent de spinningmarathon en zal het eerste uur meefietsen. Ook voormalig topscheidsrechter Reinold Wiedemeijer komt een uurtje meefietsen."
Meer informatie en inschrijven via fitland.nl/spinning-marathon-mill

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant