De handbalsters van MHV'81 zijn kampioen.

Handbalsters MHV'81 bekronen sterk seizoen met titel en promotie naar Tweede Divisie

Sport 401 keer gelezen

MILL | De handbalsters van MHV'81 zijn kampioen geworden van de Hoofdklasse. In een volgepakte sporthal De Looierij in Mill werd zaterdagavond Heere met 28-20 geklopt, waarmee de titel en promotie naar de Tweede Divisie werden veiliggesteld.

Ondanks de lage klassering van Heere en de 24-16 overwinning op de Wouwse formatie eerder dit seizoen, was de kampioensstress bij de dames van MHV'81 zichtbaar. Het aanvalsspel was bij vlagen slordig en daardoor groeide de bezoekers in de wedstrijd. Via 4-4 en 6-6 werd het zelfs 7-9. MHV herpakte zich enigzins, maar beide teams gingen met 10-10 de kleedkamers in. De coaches Rob van den Akker en Bas de Gier moesten ervoor gaan zorgen dat de Millse formatie hun eigen spel zou gaan spelen en de beoogde tactiek pakte na rust goed uit. In de tweede helft stond er een collectief op het veld. Nog even bood Heerle weerstand door 12-12 te laten noteren. Daarna liep MHV aan de hand van uitblinkster Maud van Schipstal (acht treffers) via 15-13 en 17-14 gestaag uit naar een comfortabele voorsprong van 22-16. Alle speelsters kregen speelminuten. De verdediging was onder aanvoering van Liz Jansen, Meike Weren en Janne Nooijen in de tweede helft ijzersterk. Met 28-20 als eindstand op het scorebord was de buit binnen. De Millse formatie heeft zichzelf, na een sterk en stabiel seizoen, beloond met een terecht kampioenschap en een terugkeer naar de Tweede Divisie.
Op zondag 17 maart (11.35 uur) speelt MHV'81 de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Het treffen wordt in Naaldwijk gespeeld tegen WPK/Westlandia DS2.