Afbeelding

Kamperen tussen de boeken in de bieb

Algemeen 204 keer gelezen

BOXMEER | Voor de tweede keer wordt vrijdag 15 maart De Nacht van de Bibliotheek in Boxmeer gehouden. Het belooft weer een cultureel spektakel te worden. In de nacht van 15 op 16 maart kun je vanaf 21.00 uur 's avonds tot 10.00 uur 's ochtends een gevarieerd programma verwachten in de bibliotheek van Boxmeer én De Weijer.

Het programma wordt gecoördineerd door het kunstenaarscollectief De Naakte Waarheid, zij hebben de line-up samengesteld en zullen zelf ook optreden.
Zij Aafke Romeijn weten te contracteren. Romeijn bracht als singer-songwriter al vele albums uit, waarvan meest recent Versplintering op rechts. Vorig jaar verscheen haar debuutroman Concept M en als journalist is ze werkzaam voor o.a. Vrij Nederland en Volkskrant. Daarnaast zal Loes Wijnhoven (de helft van Clean Pete) haar favoriete gedichten over seks voordragen, met muzikale begeleiding van Mart (Slack Attack) op saxofoon. Is er een heuse Boyband (de literaire Boyband). Zal er een schrijfworkshop worden begeleid door Op Ruwe Planken (literair tijdschrift). Gaan de bands Barry de Wit en Vital Connection optreden. Is er dit jaar een kapelcollege door cultuurhistoricus dr. Floris Meens (RU) die de relatie tussen muziek, emoties en sociale relaties in de privésfeer gaat duiden. Ook staat er een rabatte op het programma, is er videokunst te zien, wordt er voorgedragen en is er een DJ aanwezig om de laatste uurtjes door te komen.
Alles wordt overigens vastgelegd door twee tekenaars. Het ontbijt wordt zaterdag volledig verzorgd met live pianomuziek en een sessie yoga, zodat je het weekend verder fris doorkomt.
Reserveer een slaapplek via www.bibliplus.nl. Tickets incl. ontbijtje kosten 22,50 euro, 20 euro voor bibliotheekleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant