Afbeelding

Expositie over 'De Moeder de Vrouw' in de bibliotheek

Algemeen 190 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Drie vrouwen, drie kunstenaressen uit het Land van Cuijk, verenigen hun kunstuitingen rondom het Boekenweekthema ' De Moeder de Vrouw' in een expositie in de Bibliotheek van Sint Anthonis: Irene van den Besselaar, Lianne van de Boogaard en Anna Hoogenbosch. Te zien t/m 5 mei.

Irene van de Besselaar, moeder van twee kinderen, maakt tekeningen, druktechnieken en kleine schilderijtjes . Deze ' Dagboekfragmenten ' zijn een weergave van haar dagelijks leven en het moederschap.

Lianne van de Boogaard kiest vaak beelden uit haar omgeving om zo al schilderend haar verhaal te vertellen. Soms in abstracte zin, dan weer figuratief. Ze gebruikt daarbij materialen die tegenstrijdig aan elkaar zijn. Zo wordt bijvoorbeeld olieverf met verf op waterbasis gecombineerd.

Anna Hoogenbosch speelde als kind vaak buiten en dat is haar inspiratie geworden voor haar hedendaagse kunst: grafisch werk, houtdruk, etsen en lithografie. Haar boekjes en ander werk, even als het werk van bovengenoemde kunstenaressen, zijn te bezichtigen tijdens openingstijden in de Bibliotheek van Sint Anthonis, Remmersberg 29.

Toegang tot deze expositie is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant