Met alle andere vrijwilligers heten Samar, Dorethé en Wil (v.l.n.r.) iedereen van harte welkom. (foto: Dorry Smeets)
Met alle andere vrijwilligers heten Samar, Dorethé en Wil (v.l.n.r.) iedereen van harte welkom. (foto: Dorry Smeets)

Duizendste bezoeker bij de Weggeefwinkel

Algemeen 603 keer gelezen

GENNEP | Het is een Ontmoetingsruimte én Weggeefwinkel. Tweemaal per week kan iedereen hier terecht voor een praatje of om iets leuks uit te zoeken. Onlangs ontvingen de vrijwilligers op Kleermakersgroes 5 de duizendste bezoeker.

Door: Dorry Smeets

Met veel plezier hadden ze deze bijzondere klant in het zonnetje willen zetten en uiteraard op de foto voor de krant. Dat liep een beetje anders. "Er komen hier vaker mensen die het heel hard nodig hebben", legt coördinator Dorethé van der Mooren uit, "en lang niet iedereen wil daar bekendheid aan geven. Maar we zijn er heel trots op dat er in acht maanden al zoveel mensen zijn geweest; niet alleen om iets mee te nemen, maar ook om gezellig samen een kopje koffie te drinken. We voorzien dus duidelijk in een behoefte." Het initiatief hiervoor ontstond toen het Platform Gennep-West een eigen plek zocht. Woningcorporatie Mooiland had een ruimte leegstaan in de nieuwbouw aan de Kleermakersgroes. "Het stond hier helemaal vol met spullen van een stichting en de voorwaarde was dat wij deze op zouden ruimen. Zo is de Weggeefwinkel ontstaan." Ze zitten op een kale vloer, zonder stroom en verwarming, maar dat deert de tien vrijwilligers niet. Ze zijn er om te helpen. "Ik vind het heel fijn om te doen", aldus Samar Alawadi", en we zijn blij dat we voor water, een stopcontact en de toilet bij de GGD en het Kinderdagverblijf terecht kunnen."
De Weggeefwinkel heeft een groot assortiment aan kleding, speelgoed, babyspullen en kinderboeken. "Iedereen mag maximaal zes dingen meenemen", aldus Dorethé, "maar als iemand bijvoorbeeld een hele babyuitzet nodig heeft, gaan we echt wel over dat aantal heen." Elkaar ontmoeten is minstens zo belangrijk. Onzeker is het voortbestaan echter wel: ze weten dat het gebruik van de ruimte in principe tijdelijk is. Maar ze willen absoluut doorgaan. "Het is niet alleen voor de bezoekers fijn, ook voor ons", vertelt Wil Maassen. "Ik zat thuis eigenlijk te verpieteren en sinds ik hier werk ben ik weer vrolijk. Dat komt mede omdat we zo'n hecht team zijn."
Openingstijden van de Ontmoetingsruimte/Weggeefwinkel: 's woensdags 13.00 – 16.00 uur en zaterdags 10.00 – 14.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant