John Cuppen uit Escharen staat aan de start in Langenboom.
John Cuppen uit Escharen staat aan de start in Langenboom. Foto: Kees Siroo

Opening ONK-seizoen: twee dagen motorcross op De Kuilen

Sport 205 keer gelezen

LANGENBOOM | Circuitpark De Kuilen in Langenboom staat in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 maart in het teken van de opening van ONK-seizoen. Het nieuwe seizoen van de KNMV begint in Langenboom met een tweedaags evenement.

Na alle berichtgeving over de toekomst van De Kuilen is MSC Mill blij 'over te kunnen gaan op de orde van de dag'. Op zaterdag 23 maart rijden de jeugdklassen 50cc, 65cc en 85cc en ook de populaire KNMV Cup-klassen 250cc en 500cc. Deze klassen rijden twee manches en zelfs in de 50cc is het met ruim 50 deelnemers volle bak. Na de trainingen wordt om 11.30 uur het programma geopend met de 50cc.

Zondag
Op zondag wordt het ongetwijfeld druk in de ONK-wedstrijden in de 85cc, 125cc, 250cc en de 500cc. Er is nog geen pijl op te trekken wie er allemaal achter het starthek zullen staan, maar het lijkt zeker dat vele toppers mee zullen rijden in diverse klassen. Het ONK is naast de Dutch Masters de belangrijkste wedstrijdcyclus van het land. John Cuppen uit Escharen noteerde vorig jaar een elfde eindklassering in de 500cc. Dit jaar gaat hij rijden in de 250cc. In die klasse treft hij onder meer Kay Ebben uit Wilbertoord. De nummer twee uit de eindklassering van 2018 won vorig jaar zelfs in Langenboom en streeft ook dit jaar naar een top-3-notering. De 125cc klasse is eveneens interessant, met Loeka Thonies (Boekel) en Rick Wennekes uit Haps. Het aanstormende talent is te zien in de 85cc klasse.

Laagdrempelig
De wedstrijden op zaterdag zijn gratis te bezoeken. Op zondag is de entree laag met 10,00 euro (volwassenen) en 5,00 euro (12-18 jaar). De jongste jeugd heeft gratis toegang. Info: www.mscmill.nl

Kay Ebben behoort tot de favorieten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant