Kim de Bruijni met haar honden voor de kerk in Cuijk.
Kim de Bruijni met haar honden voor de kerk in Cuijk.

N'Djoy helpt al drie jaar baasjes in nood

Algemeen 461 keer gelezen

CUIJK / BOXMEER | Het is op 22 maart precies drie jaar geleden dat Kim de Bruijni N'Djoy oprichtte; een organisatie die hulp biedt aan baasjes en hun honden in financiële nood. Zondag 7 april wordt dit heugelijke feit gevierd met een zwemfestijn voor honden bij hondenzwemvijver Ut Poeleke in Oeffelt.

N'Djoy zet zich in voor de honden (en soms ook katten) van minimabaasjes in de regio Cuijk en Boxmeer. "Als mensen om uiteenlopende redenen in financiële problemen komen, dan komt er voor velen het moment waarop zij niet meer kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften van hun huisdieren. De weg naar het asiel is dan vaak niet te vermijden, hoewel ook het afstand doen van een dier aan een dierenasiel veel geld kost", aldus Kim. Ze vervolgt: "Huisdieren zijn vaak (nog de enige) steun en toeverlaat van mensen in moeilijkheden. Hondenbaasjes zien het soms als de enige reden om nog de deur uit te gaan. Omdat deze mensen al zoveel hebben moeten inleveren door hun financiële problemen, is het afstaan van hun huisdier niet te verteren." Daarom voorziet Kim de baasjes dan ook eens per twee maanden van een royale hoeveelheid voer en snacks. Dit verzorgt N'Djoy voor de duur van maximaal één jaar. "In de praktijk blijkt dat dit voor baasjes doorgaans voldoende tijd is om hun leven weer op de rit te krijgen", aldus Kim. N'Djoy draait volledig op donaties; zowel financieel als in natura. Denk aan voer en snacks, maar ook goederen zoals manden en riemen.
Naast deze steun helpt Kim ook met het herplaatsen van honden als er geen andere mogelijkheid is.
Kim is altijd al een dierenvriend geweest. "Mijn drive om dit te doen, is mijn liefde voor honden. Helaas heb ik zelf geen kinderen. Vooral mijn eigen honden, maar ook de honden van mijn cliënten krijgen daardoor al mijn zorg en liefde. Als gezinnen naast een hond ook nog een kat in huis hebben, dan neem ik ook de zorg voor voer en snacks voor een aanwezige kat voor mijn rekening. Als ik zie hoe deze ondersteuning rust geeft aan de meeste baasjes en hoe dankbaar ze (doorgaans) zijn voor wat N'Djoy voor ze betekent, dan is dát hetgeen waar ik het voor doe en is dat voor mij de reden om door te gaan met deze vrijwillige tak van mijn bedrijf."
Er zijn (gelukkig) meer dierenvoedselbanken in Nederland. N'Djoy onderscheidt zich doordat de voerpakketten door haar en andere vrijwilligers bij de minimabaasjes aan huis worden gebracht. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Het werkgebied is Cuijk en Boxmeer, mocht een cliënt in financiële nood zich buiten deze woonplaatsen aanmelden, dan kijkt Kim met de cliënt naar de mogelijkheden voor een redelijke kilometervergoeding.

Opgeven voor het zwemfestijn op 7 april kan via https://ndjoy.nl/evenement-zwemfestijn-2019/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant