Jamie Klaassen uit Heijen heeft zich ingeschreven voor het havo-vwo van Elzendaalcollege Gennep.
Jamie Klaassen uit Heijen heeft zich ingeschreven voor het havo-vwo van Elzendaalcollege Gennep.

Aantal brugklassers in de regio stijgt

Algemeen 482 keer gelezen

REGIO | Zowel het Elzendaalcollege in Boxmeer in Gennep als Metameer in Stevensbeek en Boxmeer kijken vol vertrouwen naar het volgende schooljaar. Op beide scholen groeit het aantal brugklassers.

Het Elzendaalcollege verwelkomt komend schooljaar 290 nieuwe leerlingen in Boxmeer en 175 brugklassers in Gennep. "De aantallen blijven toenemen", aldus de school. "Meer dan trots", vertelt Piet Barten locatiedirecteur van Elzendaalcollege Boxmeer. "Ten opzichte van vorig jaar hebben we een kleine 20 brugklasaanmeldingen meer ontvangen en dat is in tijden van krimp als gevolg van geboortedaling bijzonder goed. Bovendien verwachten we ongeveer 60 extra aanmeldingen voor de bovenbouw van het havo en vwo. Deze leerlingen van leerjaar twee en hoger stromen van een andere school bij ons in."

Ook bij Metameer groeien de aantallen. De locatie Stevensbeek heeft 162 aanmeldingen voor de brugklas en de jenaplanlocatie in Boxmeer telt 288 nieuwe brugklasleerlingen in schooljaar 2019-2020. "Heel fijn dat zoveel leerlingen en ouders hun vertrouwen in Metameer hebben uitgesproken." Zegt directeur Berita Cornelissen over de aanmeldingen, 32 meer dan vorig jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant