Afbeelding

Waterschap presenteert concept plannen voor optimalisatie peilbeheer in St. Anthonis en Boxmeer

Algemeen 285 keer gelezen

BOXMEER / SINT ANTHONIS | Waterschap Aa en Maas is in 2018 samen met de streek aan de slag gegaan om het watersysteem in de gemeenten St. Anthonis en Boxmeer te optimaliseren. Er zijn analyses uitgevoerd en tijdens streekbijeenkomsten zijn knelpunten en kansen opgehaald. Dit alles is nu gebundeld in een aantal concept plannen die het waterschap 26 maart 2019 presenteert aan de streek.

In 2018 zijn tijdens meerdere streekbijeenkomsten de behoeften en informatie uit het gebied in kaart gebracht. Vervolgens is een concept visie opgesteld, een streefpeilenplan en een concept pakket aan maatregelen. Deze plannen presenteert het waterschap op dinsdag 26 maart aan direct belanghebbenden. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum het Oelbroeck in St. Anthonis en start om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur). Het adres is Breestraat 1-D, 5845 AX, Sint Anthonis. Tijdens deze avond wordt de laatste check met de streek gedaan of de concept plannen volledig zijn. Vervolgens worden de stukken komende zomer aan het bestuur van het waterschap voorgelegd ter vaststelling. Na bestuurlijke vaststelling van de plannen worden de maatregelen in 2020 en 2021 uitgevoerd.

Aanleiding optimalisatie peilbeheer
In het huidige watersysteem in de gemeenten St. Anthonis en Boxmeer worden kansen en knelpunten ervaren in het dagelijks waterbeheer. Waterpeilen en grondgebruik zijn niet overal optimaal op elkaar afgestemd en de wateraanvoer en waterafvoer kan worden verbeterd. Daarnaast gaan we in de toekomst steeds vaker te maken krijgen met meer periodes van langdurige droogte of kortstondige hevige regenval. Dit betekent dat een veerkrachtig en dynamisch watersysteem nodig is om hier goed mee om te kunnen gaan. Daarom gaat waterschap Aa en Maas de komende jaren samen met de streek de water aan- en afvoer en peilbeheersing in de gemeenten St. Anthonis en Boxmeer optimaliseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant