Oelbroeck in Sint Anthonis gaat nog meer nog dan voorheen inhoud geven aan de slogan: Ontmoet en beleef.
Oelbroeck in Sint Anthonis gaat nog meer nog dan voorheen inhoud geven aan de slogan: Ontmoet en beleef. x

Bestuur MFC Oelbroeck legt per direct taken neer

Algemeen 906 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het bestuur van de Multifunctionele locatie Oelbroeck in Sint Anthonis heeft laten weten per direct de taken neer te leggen. 

Eerder legden de stuurgroep van MFA de werkzaamheden neer nadat het College van Burgemeester en Wethouders besloot het plan 'Toekomstbestendig Oelbroeck' niet te realiseren. Het bestuur laat in een briefweten: "Voor MFC Oelbroeck betekent dit dat de toekomst onder grote druk komt te staan. Namelijk: de visie en missie van MFC Oelbroeck om voor Sint Anthonis 'de ontmoetingsplaats' te maken voor de inwoners (jong en oud) van ons dorp, kan niet worden gerealiseerd door de reeds lang bekende problemen in de huidige accommodatie, waaronder het ontbreken van een centrale ontmoetingsruimte. De bedoelde impuls aan de tanende leefbaarheid van onze gemeenschap, wordt daardoor niet bereikt."

Volgens het bestuur zullen verenigingen en instellingen moeten uitwijken naar andere locaties als het MFA niet op korte termijn toekomstbestendig wordt gemaakt. Volgens het bestuur is er sprake van achterstallig onderhoud, achterhaalde techniek en versleten apparatuur. 

Als er voor 1 mei van dit jaar geen nieuw bestuur wordt voorgedragen wordt de liquidatie van de Stichting in gang gezet. "Het bestuur zal er zorg voor dragen dat de activiteiten tot 5 juli 2019 ongestoord verder kunnen gaan en daarna het MFA gebouw aan de gemeente teruggeven. Tevens zal het beheer over het MFA gedeelte per 5 juli 2019 worden beëindigd", aldus het bestuur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant