Bixiedag in Haps.
Bixiedag in Haps. Foto: Theo Schaars

Bixiedag in Haps groot succes

Algemeen 287 keer gelezen

HAPS | Afgelopen zondag werd op Manege "De Kamp" ruim 50 keer een bixieproef gereden voor het oog van een jury, die vanuit paardensportbond KNHS de kwaliteit beoordeelde.

Als eerste de dressuur categorie AA, waarbij een begeleider mee mocht langs het parcour met balkjes en pilonnen. Vervolgens de iets moeilijkere klasse A, en tenslotte klasse B1 die eigenlijk gewoon vergelijkbaar is met een "grote-mensen" dressuurproef. 's Middags waren er springproeven in de categorie AA en A, waarbij de hoogte van de sprongen steeds werd afgestemd op het niveau van de ruitercombinatie.

Als beloning ontvingen alle deelnemers een medaille, een zakje paardensnoepjes en een kortingsbon voor de ruitershop. Wat de jury opviel was het plezier waarmee de sport bedreven werd. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor begeleiders bij de proef. De organisatie had er alles aan gedaan om een positieve, ontspannen sfeer te creëren voor alle bezoekers. Het voorjaarszonnetje deed de rest. De rijbak binnen was uitstekend in orde, en een springkussen buiten was aantrekkelijk voor degenen die niet hoefden te rijden. In de kantine konden alle kinderen een kleurplaat uitkiezen, en was er iets te eten en te drinken verkrijgbaar.

De drie verenigingen (uit Cuijk, Beers en Haps) die dit evenement samen organiseren onder de noemer "Bixie De Verzameling" kijken opnieuw terug op een succesvol evenement. Hiermee groeit het vertrouwen in een gezamenlijke toekomst. Deelnemers aan deze bixie dragen straks waarschijnlijk bij aan een solide basis. Er ontstaan spontaan geluiden om ook anderssoortige paardensport evenementen op poten te zetten. Voorlopig zijn echter drie volgende Bixiedagen concreet: de eerstvolgende zal gehouden worden op het terrein van "L.R. De Maasruiters" op 2e pinksterdag, maandag 10 juni, gelijktijdig met (en pal naast) de Luizenmarkt in Vianen. Toegang is ook dan gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant