De schoolband van Metameer Jenaplan Boxmeer neemt de prijs in ontvangst van burgemeester Bruls.
De schoolband van Metameer Jenaplan Boxmeer neemt de prijs in ontvangst van burgemeester Bruls.

Boxmeerse schoolband wint publieksprijs

Algemeen 709 keer gelezen

NIJMEGEN / BOXMEER | De schoolband van Metameer Jenaplan Boxmeer heeft zondag 24 maart de publieksprijs van de vijfde editie van het Freedom 'S Cool Festival gewonnen.

Aan het festival deden dit jaar een record aantal van acht scholen uit het voortgezet onderwijs in en om Nijmegen mee. De schoolband van Metameer jenaplan Boxmeer beet het spits af en mocht na afloop van het festival de publieksprijs in ontvangst nemen van de Nijmeegse burgemeester Bruls. De schoolband won de publieksprijs met het nummer 'Dream to be Free'. Brugklassers Lise en Lucia hebben de gehele tekst voor het nummer zelf geschreven. Alle deelnemers aan het festival deden mee met eigen composities en teksten die in het teken staan van het thema 'vrijheid'. Naast de publieksprijs gaf ook de jury een prijs weg. Deze ging naar het Kandinsky College in Nijmegen. Zowel de schoolband van Metameer als die van het Kandinsky College mogen op 5 mei aanstaande het Bevrijdingsfestival in het Hunnerpark in Nijmegen openen.
Rolf Hupkes, muziekdocent, is super trots op 'zijn' schoolband. "De leerlingen zijn enorm gegroeid in de twee maanden dat we ons op dit festival hebben voorbereid. Het is mooi om te zien hoe de vier bovenbouwleerlingen met meer ervaring de jongere leerlingen hebben geholpen. Geweldig hoe een jonge band in korte tijd een eigen nummer instudeert en uiteindelijk laaiend enthousiast deze prijs in ontvangst neemt!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant