De Ganapja is uitgereikt. (foto: Ingrid Driessen)
De Ganapja is uitgereikt. (foto: Ingrid Driessen)

Onderscheiding voor bekend Genneps horeca-echtpaar

Algemeen 376 keer gelezen

GENNEP | Toon en Marian von der Haar-van Arensbergen, beter bekend als Toon en Marian van De Kroon, ontvingen op zondag 24 maart een Ganapja uit handen van burgemeester Peter de Koning. Dat gebeurde tijdens de afscheidsreceptie die middag in Hotel De Kroon. Toon en Marian waren nog één keer gastheer en gastvrouw, voordat ze het stokje overdroegen aan de nieuwe eigenaren.

Het echtpaar zwaaide 35 jaar lang de scepter over het befaamde hotel in hartje Gennep. In al die jaren boden ze een warm welkom aan een groot aantal gasten én aan vele Gennepse verenigingen, gezelschappen en politieke partijen. Met de insteek 'Hoe kunnen we elkaar helpen?' hebben ze veel betekend voor het verenigingsleven en de leefbaarheid in Gennep.
Toon en Marian zijn altijd zeer betrokken geweest bij de Gennepse vastelaovend. Carnavalsvereniging 't Bombakkes was 35 jaar kind aan huis in Hotel De Kroon. Toon en Marian waren gastheer en gastvrouw bij de maandelijkse vergaderingen en bij activiteiten als haring happen op Aswoensdag en de koffietafel bij het aftreden van de prins. In 1994 was het stel prins en prinses van 't Bombakkes. Ook daarna bleven ze actief bij de ex-prinsen en -prinsessen. Nog altijd staan ze het huidige bestuur bij met raad en daad.
Het paar draagt het Gennepse verenigingsleven een warm hart toe met sponsoring, vriendendiensten en het bezoek aan concerten. Toon is zelf ook een veelzijdig muzikaal talent. Hij speelt diverse instrumenten, waaronder de schuiftrombone, doedelzak en accordeon. Al vele decennia zet hij zich in voor de muziek met carnaval, bij evenementen en herdenkingen. Daarnaast is hij al twintig jaar lid van Harmonie Unitas et Fidelitas.

De gemeentelijke onderscheiding 'De Ganapja' kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldje gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant