Carnavalsvereniging De Zelfkant uit Haps maakt eigen bier.
Carnavalsvereniging De Zelfkant uit Haps maakt eigen bier.

Carnavalsvereniging Haps verkoopt eigen bier

Algemeen 902 keer gelezen

HAPS | De Hapse carnavalsvereniging De Zelfkant gaat een eigen biertje verkopen. Dit in het kader van het jubileumjaar '6x11' dat op grootse wijze gevierd gaat worden.

Het jubileumbiertje wordt al een tijdje aangekondigd middels een groot spandoek. "Misschien heeft u dat al zien staan als u van Haps richting Sint Hubert rijdt, nog net binnen de bebouwde kom aan de rechterkant in het weiland", laat de carnavalsvereniging weten.

Eigen gerst
De vereniging vervolgt: "Met hulp van diverse bedrijven hebben wij het voor mekaar gekregen om eigen gerst te verbouwen. Deze kwaliteitsgerst heeft er mede voor gezorgd dat we ergens in het zuiden van het land, een brouwerij hebben gevonden die een 'melange' heeft weten samen te stellen wat leidt tot een heerlijk pilsener biertje. Tevens zullen de bierflesjes een eigen ontworpen en uniek etiket hebben."

Te koop
Het Zelfkantbier wordt zaterdag 18 mei huis-aan-huis verkocht. Een kratje kost 12,50 euro, exclusief statiegeld. Mensen die buiten Haps wonen en toch een krat willen kopen, kunnen voor 11 mei contact opnemen met Martin van den Bergh via 06 460 236 51

Jubileum
Het 6x11 jubileum wordt uitgebreid gevierd met diverse activiteiten. Binnenkort zal de Hapse carnavalsvereniging daar meer bekend over maken. Voor informatie kijk op de website
www.dezelfkant.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant