Nutricia werd maandag feestelijk geopend. (foto: Jos Gröniger)
Nutricia werd maandag feestelijk geopend. (foto: Jos Gröniger)

Nutricia opent officieel deuren in Haps

Algemeen 2.583 keer gelezen

HAPS | Na ruim drie jaar bouwen en testen was het maandag 25 maart dan eindelijk zover: de nieuwe fabriek voor babymelkpoeder van Nutricia opende de deuren op bedrijventerrein Laarakker in Haps. Reden genoeg voor een feestelijke bijeenkomst.

De nieuwe fabriek kostte zo'n 240 miljoen euro. Er wordt melkpoeder gemaakt voor baby's in meer dan tachtig landen.

Vraag
Nutrilon en andere melkpoedervarianten zijn bijna niet aan te slepen. Een tijd geleden gingen de Chinezen massaal hamsteren na een schandaal met giftige babyvoeding in hun eigen land. Daarna steeg wereldwijd de vraag naar standaard en gespecialiseerde babyvoeding enorm.

Danone
Nutricia valt onder moederbedrijf Danone. Het bedrag van 240 miljoen euro is Danone's grootste investering ooit in zijn Europese productiecapaciteit. In de afgelopen drie jaar werd de totale productiecapaciteit van de bestaande Europese fabrieken reeds verdubbeld. Met de bouw van de nieuwe fabriek in Haps wordt ook hier dus weer een verdubbeling gerealiseerd.

Danone koos voor Haps als locatie om de specifieke kennis van het huidige personeel te kunnen vasthouden. Ook ligt Haps in de nabijheid van Nutricia Research, het internationale R&D centrum van Danone op het Utrecht Science Park dat onderzoek doet naar Early Life Nutrition en Advanced Medical Nutrition.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant