De feestelijke opening van Jan Linders stond voor woensdag gepland, maar gaat niet door. (foto: Aileen van Tilburg)
De feestelijke opening van Jan Linders stond voor woensdag gepland, maar gaat niet door. (foto: Aileen van Tilburg)

Bouw Jan Linders opnieuw stilgelegd; geen feestelijke opening

Algemeen 3.111 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De verbouwing van de Jan Linders in Sint Anthonis is dinsdag opnieuw stilgelegd. "We kunnen niet voor de veiligheid van de werknemers, klanten en bewoners van de bovengelegen appartementen instaan", laat de gemeente weten.

Maandag werd de bouw ook al stop gelegd, maar later die dag werd duidelijk dat de supermarktketen de werkzaamheden tóch kon voortzetten. De gemeente had afspraken gemaakt die volgens hen niet zijn nagekomen. 

Jan Linders verzuimde het om op tijd de vergunning in orde te hebben. Tijdens een controle bleek dat er onder andere een draagmuur was verwijderd zonder toestemming. Daarnaast waren er ook andere zaken 'bouwtechnisch niet in orde'. 

Teleurgesteld
Burgemeester Marleen Sijbers laat weten zeer teleurgesteld te zijn in Jan Linders. "We gingen ervan uit dat we te maken hadden met een professionele ondernemer en hebben hen daarom veel vertrouwen gegeven. Dat vertrouwen is nu weg."

Er is geen sprake van acuut instortingsgevaar. "Maar we weten niet of het pand brand veilig is", aldus de gemeente. Jan Linders zal nu eerst alle stukken correct moeten indienen bij de gemeente. Die gaat zich vervolgens over de vergunningsaanvraag buigen en pas daarna kan de bouw hervat worden. 

Jan Linders in Sint Anthonis zou woensdag 27 maart feestelijk geopend worden. Dat kan nu niet doorgaan. Een woordvoerder laat weten dat er wel een toespraak is bij de winkel en vlaai voor de eerste honderd bezoekers. Op de vraag of de zaak dan toch opent, antwoordt de woordvoerder van Jan Linders 'We gaan 't zien'. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant