De Gouden Helm is de jaarlijkse wielerronde van Oploo, met diverse renners uit het Land van Cuijk aan het vertrek. (archieffoto: Henny Lenkens)
De Gouden Helm is de jaarlijkse wielerronde van Oploo, met diverse renners uit het Land van Cuijk aan het vertrek. (archieffoto: Henny Lenkens)

Wielrenners strijden weer om Gouden Helm in Oploo

Sport 746 keer gelezen

OPLOO | Traditiegetrouw is de wielerronde van Oploo, beter bekend als de strijd om de Gouden Helm, een van de eerste wedstrijden op de wielerkalender in het nieuwe jaar. Zondag 7 april komt het nationale amateurpeloton wederom naar het wielerdorp.

Met ruim honderd coureurs aan het vertrek is op voorhand niet te voorspellen wie de beroemde trofee mee naar huis mag nemen. Voor het grote peloton zal het een zware wedstrijd worden op het open parcours waar de wind vrij spel heeft. Slechts één keer in de historie werd de wedstrijd in Oploo gewonnen door een buitenlandse coureur. In 2013 was het Theo Reinhardt uit Berlijn die de begeerde Helm mee mocht nemen. Ook renners uit het Land van Cuijk krijgen in Oploo de gelegenheid om zich voor eigen publiek in de kijker te rijden. Aan Jeroen Hendriks (Boxmeer), Xavier Poels (Oeffelt), Koen Wulterkens (Boxmeer), Kristian Michiels (Vierlingsbeek) en Daan van Alphen (Gennep) de uitdaging boven zichzelf uit te stijgen.

Categorieen
De eliterenners starten om 14.30 uur voor hun rit over 100 kilometer en de finish wordt rond 17.00 uur verwacht. De dames strijden vanaf 12.30 uur om de Grote Prijs Lavit (70 kilometer). Britt Teunissen uit het nabije Ysselsteyn staat traditiegetrouw in Oploo aan het vertrek. Zij is in een internationaal deelnemersveld een van de favorieten. Niet-licentierijders kunnen om 11.00 uur meedoen aan de Funklasse (30 kilometer). Aanmelden kan via stichtingwielersportoploo@gmail.com of op de dag zelf in café La Marmotte.
De publiekstoegang tot de wedstrijden is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant