Kika van Es. (foto: PUMA)
Kika van Es. (foto: PUMA) .

Kika van Es over haar tijd bij Olympia'18: 'Ik gedroeg mijzelf als jongen'

Sport 1.608 keer gelezen

BOXMEER | Olympia'18 heeft een gloednieuw jeugdtoernooi op poten gezet. Vlak ná de zomervakantie, maar vóór de competitie wordt het Rabo Kick-Off Jeugdtoernooi gehouden op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. De Boxmeerse profspeelster Kika van Es juicht het initiatief toe. Ze koestert nog steeds warme herinneringen aan Olympia'18; de club waar ze haar eerste balletje trapte.

"Ik heb mij altijd heel erg gesteund gevoeld bij Olympia'18. Toen ik begon in de F6 speelde ik samen met mijn vriendjes van de basisschool. Vervolgens wilde een trainer mij niet in de F1 hebben. Meiden konden niet doorstromen naar het eerste team en dus zou het geen zin hebben voor de club. Mijn vader nam het voor mij op en toen ze mij zagen spelen, mocht ik toch door naar de F1. Sindsdien heb ik altijd in de selectieteams tussen de jongens gezeten. Ik gedroeg mijzelf ook als jongen. Van die tijd heb ik veel geleerd", aldus Kika.

De Boxmeerse stervoetbalster speelt momenteel bij Ajax. "Het is op dit moment erg spannend in de Eredivisie. We zijn met drie teams nog in de race om kampioen te worden. Uiteraard hoop ik met Ajax de prijzen binnen te halen. Dit wordt dan mijn eerste prijs in tien jaar Eredivisie." Ook spannend is de weg naar het WK dat komende zomer gehouden wordt. "Komende periode gaat er duidelijk worden wie er mee mag en wie er gaan spelen. We hebben op het EK hoge ogen gegooid maar dat wil uiteraard niet zeggen dat dit op het WK ook zo is. Het is tevens nog maar ons tweede WK dus erg spannend. Wel denk ik dat we als groep weer gegroeid zijn en hoop ik op een mooi resultaat."
Bij Olympia'18 komt Kika nog altijd met veel plezier. "Door mijn drukke schema schiet het er wel eens bij in, maar onlangs heb ik nog een clinic gegeven en laatst ben ik gaan kijken bij mijn broer. Op het veld naast hem speelden toen twee goede vrienden van mij. Twee vliegen in één klap dus."
Of Kika, ondanks haar drukke schema, een kijkje komt nemen op het Rabo Kick-Off toernooi, blijft een verrassing. "Mocht het voor mij mogelijk zijn zal ik zeker eens de tijd nemen om mijn buurjongetje en achternichtje aan te moedigen. Toch leuk om te zien hoeveel plezier de jonkies hebben", besluit ze.

Rabo Kick-Off Jeugdtoernooi
Tijdens het Rabo Kick-Off toernooi bijten zaterdag 24 augustus JO11 en JO12 het spits af. Zondag 25 augustus zijn JO8, JO9 en JO10 aan de beurt. Behalve de wedstrijden worden ook andere voetbalskills getest. Wie de hardste penalty neemt en wie de kampioen van het voetbaldartbord is bijvoorbeeld. Inschrijven kan door te mailen naar jeugdtoernooi@olympia18.nl (vermeld team, klasse, contactpersoon en telefoonnummer). Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Meer info op www.olympia18.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant