Afbeelding

Boksmèr Praolt en Stroalt

Opmerkelijk 82 keer gelezen
BOXMEER - De organisatie van de Lichtjesoptocht van 2015 in Boxmeer heeft te maken met een aantal belangrijk veranderingen. Er zijn niet alleen strengere eisen ten aanzien van het geluidsniveau, ook is de route enigszins verlegd.

[image=296626]

De grootste wijziging is wel het verleggen van de route. Besloten is om de route op de hoek bij Café ’t Centrum niet meer af te laten buigen naar de Burgemeester Verkuylstraat maar rechtdoor te trekken door de Steenstraat richting de rotonde van Sambeek. Daar zal de optocht worden ontbonden en zullen de diverse grote carnavalswagens direct door kunnen rijden naar hun ‘thuishaven’ Hiermee komt een belangrijke bottleneck te vervallen en worden soms gevaarlijke situaties vermeden.


Een andere belangrijke wijziging is het opvolgen van regel 10 van het reglement: het geluidsniveau mag de wettelijk toegestane 105 DB niet overschrijden. Bij overschrijding hiervan zal de organisatie tot uitsluiting overgaan.
Hier zal dit jaar strenger op worden gecontroleerd met degelijke meetapparatuur. Werd er vorig jaar nog een waarschuwing uitgedeeld, dit jaar zal constatering van overschrijding uitsluiting van zowel start,- als prijzengeld tot gevolg hebben.
Gelukkig staat nu vast dat de feesttent weer geplaatst zal worden. Hotel Café Riche en Cantina La Bamba, want beide horeca-ondernemingen hebben tot ieders blijdschap hun samenwerking voortgezet. De tent vormt ongetwijfeld weer het decor van de prijsuitreiking van de Lichtjesoptocht.

Informatieavond
Belangrijke informatie voor deelnemers wordt aangeboden op de jaarlijkse informatieavond voor (potentiële) deelnemers. Volgens goede traditie wordt deze gehouden in de residentie van de huidige prins carnaval Prins Robert d’n Urste, en dat is Café ’t Centrum aan de Steenstraat in Boxmeer. Deze avond is komende donderdag 8 januari en begint om 20.00 uur.
Tijdens een presentatie wordt uitleg gegeven over wat er gebeurt wanneer je bent ingeschreven, hoe de keuring er uit ziet, wat de beoordelingscriteria van de jury zijn, de mogelijkheden, maar ook de rechten en plichten in geval van deelname aan de optocht, komen aan bod. De wagenbouwers krijgen de laatste tips en trucs van de organisatie en natuurlijk kun je ook bij elkaar te raden gaan. Zoals gewoonlijk lopen de eerste inschrijvingen op deze avond binnen en wie op deze avond de inschrijving definitief maakt, dingt mee naar het verrassingspakket. Voor meerinformatie surf naar: www.lichtjesoptocht.nl. Zijn er nog vragen, mail dan naar info@lichtjesoptocht.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant