Turnsters van De Meere strijden komend weekend in Boxmeer om een plek bij de beste tien turnsters van district Zuid.van de KNGU.
Turnsters van De Meere strijden komend weekend in Boxmeer om een plek bij de beste tien turnsters van district Zuid.van de KNGU.

De Meere organiseert KNGU toestelfinales in 't Hoogkoor in Boxmeer

Sport 255 keer gelezen

BOXMER | Ruim 400 turnsters uit Brabant Oost gaan zaterdag 13 en zondag 14 april voor goud, zilver en brons op de balk-, brug-, vloer- en sprongoefening tijdens de toestelfinales voor D1, D2, Divisie 4 en Divisie 5 in sporthal 't Hoogkoor in Boxmeer.

De organisatie van het turntoernooi is door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) gegeven aan turnvereniging De Meere uit Boxmeer. Tijdens de toestelfinales op zaterdag 13 april kunnen de turnsters per categorie strijden voor een plaats bij de beste tien turnsters van district Zuid per toestel. In eerder gehouden voorwedstrijden zijn er in deze categorieën maar liefst 45 finaleplaatsen behaald door turnsters van De Meere.
Wie denkt dat turnen geen teamsport is, heeft het mis. Op zondag 14 april staat de clubteam wedstrijd voor de bovenbouw turnsters op het programma. 18 Turnsters van De Meere turnen in teamverband een meerkamp en komen dus als team uit op sprong, balk, brug met ongelijke leggers en vloer. Voor de liefhebbers is er veel te zien.

Algemene informatie
De wedstrijden starten op zaterdag om 9.00 uur en op zondag om 8.30 uur. Op zaterdag eindigt de dag om 16.15 uur en op zondag om 15.30 uur. Publiek is welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant