Drie bestuursleden van de Oploose heemkring: Cor Verberk, Hetty Lenkens (midden) en Riesé Verberk. (Foto: Gerrit van Kempen)
Drie bestuursleden van de Oploose heemkring: Cor Verberk, Hetty Lenkens (midden) en Riesé Verberk. (Foto: Gerrit van Kempen) Foto: .

Langs schoolfoto's paraderen tijdens de Paasdagen

Algemeen 318 keer gelezen

OPLOO | Het belooft druk worden tijdens de Paasdagen in gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid in Oploo. De aanleiding voor de stormloop is de fototentoonstelling '100 jaar Onderwijs in Oploo', die het 20 jarig bestaan van heemkring De Heerlyckheit Plo markeert.

Het is goed gebruik van de florerende Oploose heemkring om elk lustrum op te luisteren met een overzichtstentoonstelling. Het 20-jarig bestaan wordt aangegrepen om 100 jaar onderwijs het dorp in beeld te brengen. "Nee, we hebben niet lang na hoeven denken over het onderwerp", zegt Cor Verberk. De 69-jarige oud-onderwijzer en amateurhistoricus is medeoprichter en voorzitter van de heemkring vanaf het eerste uur. Cor, die in Westerbeek de lagere school bezocht, heeft geen Oploos schoolverleden, maar is dankzij zijn boekenreeks 'Alle minse van Oploo' kind aan huis in de Oploose schoolhistorie! De tentoonstelling overspant de periode 1910-2010. "Oploo kende al onderwijs vanaf 1731, maar wij hebben de eerste klassenfoto van 1909 als beginpunt genomen", legt Cor uit.
De tentoonstelling is te zien op Paaszondag 21 en -maandag 22 april, beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis entree. Meer info op
www.heemkundeoploo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant