Afbeelding

Gezocht! Kappers, architecten, schoonheidsspecialisten, artsen en garages

Algemeen 992 keer gelezen

BOXMEER | Ruim 900 VMBO-leerlingen bezoeken op 16 mei de eerste editie van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage in het Ebben Inspyrium in Cuijk.

Land van Cuijk Maasduinen On Stage houdt op 15 april van 16.30 tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst bij Metameer, Stationsweg 5 in Boxmeer voor alle deelnemers. Bij deze gelegenheid worden de achtergronden van On Stage toegelicht door Corine Korrel, initiatiefneemster van VMBO On Stage en de deelnemers worden met praktische informatie voorbereid op hun rol op het beroepenfeest en de Doe Dag. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl.

Inmiddels hebben ruim 150 professionals zich al aangemeld voor Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Het project houdt in dat vmbo-leerlingen de kans krijgen om tijdens een persoonlijke ontmoeting kennis te maken met het bedrijfsleven. Ze maken een match met beroepsbeoefenaren om tijdens de Doe Dag te ervaren wat werken bij hen op locatie inhoudt en wat er aan mogelijkheden is qua functies opdat ze uiteindelijk een betere profielkeuze kunnen maken. En daardoor voorkomen we uitval op het MBO.
Studenten van ROC De Leijgraaf bieden ondersteuning tijdens het beroepenfeest in de vorm van horeca, gastvrouw/heerschap en logistieke begeleiding van de beroepsbeoefenaren en leerlingen tijdens het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage.

De organisatie zoekt nog meer enthousiaste mensen die de VMBO-ers een kans willen geven op een goede oriëntatie op de beroepen in hun omgeving. Onder andere kappers, architecten, schoonheidsspecialisten, artsen en garagebedrijven worden nog gezocht. Voor meer informatie en aanmelden ga naar
landvancuijkmaasduinenonstage.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant