De organisatie van het Internationale Kever Weekend maakt zich zorgen over de nieuwe evenementenvisie van de gemeente Sint Anthonis.
De organisatie van het Internationale Kever Weekend maakt zich zorgen over de nieuwe evenementenvisie van de gemeente Sint Anthonis.

Sint Anthonis wil vooral evenementen voor inwoners

Algemeen 570 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De gemeente Sint Anthonis wil in de toekomst vooral evenementen faciliteren voor en door inwoners uit de eigen gemeente. "Grote evenementen waar vooral mensen van buitenaf komen, worden niet geweigerd, maar ook niet bevorderd", aldus burgemeester Sijbers.

De gemeente heeft een visie evenementenbeleid opgesteld dat binnenkort behandeld wordt in de raad. De burgemeester laat weten: "het aantal evenementen in landelijk gezien toegenomen. Dat is ook in de gemeente Sint Anthonis het geval. Dat geeft druk op meerdere vlakken en daarom hebben wij besloten om een visie op te stellen."

Tijden
Evenementen die plaatsvinden op vrijdag, zaterdag of een officiële feestdag of collectieve festiviteitsdag mogen doorgaan tot 02.00 uur. Tot 01.30 uur mag er drank en eten verkocht worden en muziek en geluid is tot 01.00 uur toegestaan. Die regels gelden niet voor evenementen die meerdere dagen duren en voor 15.00 uur starten met muziek die een grotere druk op de omgeving legt. Daar mag in het weekend tot 23.00 uur muziek uit de speakers komen en het feest moet om 24.00 uur afgelopen zijn.

Zowel de organisatie van het Internationaal Kever Weekeinde (IKW) als de organisatie van het festival Mandala hebben zorgen geuit over de vernieuwde evenementenvisie. Allebei de organisaties pleiten ervoor langer muziek te mogen draaien.

De Bergen
Overigens is het nog maar de vraag of grote evenementen bij De Bergen dit jaar doorgang kunnen vinden. Daarvoor moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast. "De Bergen heeft een recreatieve bestemming, maar als er met enige regelmatig grotere evenementen worden gehouden, zullen er aanpassingen gedaan moeten worden in onder andere de infrastructuur. De vluchtwegen moeten op orde zijn", aldus de burgemeester. De Bergen moet dat voor 20 mei op orde hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant