Luka, Robert en Tijmen bedachten een milieuvriendelijk alternatief voor de wasdroger en staan in de finale van de STEAM Cup Challenge.
Luka, Robert en Tijmen bedachten een milieuvriendelijk alternatief voor de wasdroger en staan in de finale van de STEAM Cup Challenge.

Leerlingen in finale met milieuvriendelijke wasdroger

Algemeen 255 keer gelezen

BOXMEER | Met behulp van een micro:bit, een minicomputer, hebben vmbo-leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer een oplossing bedacht voor het 'huis van de toekomst'. Een volautomatisch dak om de was buiten te kunnen laten drogen als het regent. De leerlingen mogen dit idee 'pitchen' op de STEAM Cup Challenge. Metameer staat met negen andere scholen in de finale die woensdag 17 april plaatsvindt in NEMO Amsterdam.

Luka, Robert en Tijmen zijn het creatieve brein achter deze innovatieve waslijn. Die ook nog eens milieuvriendelijker is dan een droger. Robert legt uit: "We hebben een waslijn bedacht die automatisch een dak over de waslijn zet. Als een regendruppel in aanraking komt met de sensor dan draait het dakje, zodat de was droog blijft. Het dak heeft ingebouwde zonnepanelen waardoor hij ook milieubewust is." De STEAM Cup Challenge is een wedstrijd voor het voortgezet onderwijs en mbo in Nederland. Docent Leo Nabben deed met zijn dertien leerlingen informatietechnologie mee aan de wedstrijd. In Boxmeer doen de eerste vmbo-leerlingen examen in dit vak. Leo Nabben: "Met informatietechnologie kunnen de gl/tg-leerlingen kiezen voor diepgang. Zij gaan daarna op het ROC ook verder in deze richting."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant