De danswereld komt met Pasen naar Cuijk!
De danswereld komt met Pasen naar Cuijk! Foto: Arjan Broekmans

Danswereld met Pasen te gast in Cuijk

Algemeen 472 keer gelezen

CUIJK | Laco sportcentrum Cuijk ontvangt vanaf vrijdag 19 april weer dansers uit binnen- en buitenland voor het Holland Dans Spektakel.

Gedurende vier dagen houdt Stichting Brabant Danst samen met Stichting Rolstoeldansen Nederland onder meer de World Cup & Open Dutch rolstoeldansen, een evenement dat honderden deelnemers uit tientallen landen trekt. Daarnaast zijn er ook wedstrijden streetdance, ballroom en latin dansen. Nieuw dit jaar is de Open Dutch Salsa & Bachata, een evenement met diverse wedstrijden en als kers op de taart een swingende After Party voor alle salsa-liefhebbers met live salsa-, bachata- en kizombamuziek van DJ Yuchi.
Het bekendste onderdeel van het Holland Dans Spektakel is wellicht de World Cup rolstoeldansen. Voor de fans van streetdance staan er behalve wedstrijden interactieve workshops van Steven Benou op vrijdag om 18.30 uur, Sandy Provacia op zaterdag om 19.00 uur en Larz om 22.00 uur op het programma waaraan elke bezoeker kan deelnemen. Een ander highlight voor de salsa-dansers is een workshop ladystyling door voormalig Nederlands kampioene Femke Hermens op zondagavond om 19.30 uur.
Goede Vrijdag start het evenement om 18.30 met streetdance voor solo's, duo's en small teams. De grote streetdanceteams komen op zaterdag vanaf 19.00 in actie. De World Cup rolstoeldansen is op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur. Zondagavond is vanaf 19.30 uur gereserveerd voor de salsadansers. Om 21.30 uur start de After Party. Op paasmaandag vinden de wedstrijden ballroomdansen plaats. Info: www.hollanddansspektakel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant