De 'Kop van de Molenstraat', volgens velen het toonbeeld van Cuijkse verloedering, gaat eindelijk gesloopt worden.
De 'Kop van de Molenstraat', volgens velen het toonbeeld van Cuijkse verloedering, gaat eindelijk gesloopt worden.

Cuijk: nog voor zomer start sloop van 'Kop van de Molenstraat'

Politiek 750 keer gelezen

CUIJK | Nog voor de zomervakantie wordt een begin gemaakt met de sloop van de 'Kop van de Molenstraat' in Cuijk. Plannen voor ontwikkeling van Victor Hugo bevinden zich in een vergevorderd stadium. "Een kwestie van weken", laat de gemeente Cuijk weten.

Door Martijn Schwillens

D66 had schriftelijke vragen gesteld over de ontwikkeling van de Molenstraat en Victor Hugo nadat de gemeente Cuijk het ontwerp-bestemmingsplan voor Victor Hugo van de raadsagenda had geschrapt. Al jaren is de dorpsentree van Cuijk, gezien van het spoor, bewoners en ondernemers een doorn in het oog vanwege de verpauperde aanblik van de leegstaande panden. Op de 'Kop van de Molenstraat' moeten 24 appartementen komen die de straat nieuw leven moeten inblazen. Sinds het nieuwbouwcomplex in maart 2018 de naam 'De Smidse' is gaan heten, is aan de kant van de Smidstraat begonnen met sloopwerkzaamheden, maar juist aan de kant waar automobilisten het dorpscentrum inrijden, blijft de aanblik onveranderd treurig. Stijgende bouwkosten zijn volgens de gemeente redenen dat de verdere ontwikkeling al ruim een jaar stilligt. "Vastwas (projectontwikkelaar, red.) heeft een realisatieplicht voor het plan aan de Kop van de Molenstraat en ons toegezegd voor het zomerreces te starten met de sloop en de (bouw)vergunningsaanvraag", laat wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC) per brief weten.

Victor Hugo
In dezelfde brief laat Jilisen weten dat met Vastwas verdere afspraken zijn gemaakt over ontwikkeling van Victor Hugo en dat het bestemmingsplan 'binnen enkele weken' aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd. Over de invulling van het naastgelegen perceel (grasweide) waar vroeger Jan Linders gevestigd was, voert de gemeente verkennende gesprekken met eigenaar Reuvers Vastgoed. Verder wordt op korte termijn begonnen met sanering van de bodem bij de (gesloopte) bedrijfshal van Van Dijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant