Tiny Verberk.
Tiny Verberk.

Tiny Verberk viert vijgtigjarig jubileum Sint Barbaragilde

Algemeen 195 keer gelezen

SINT HUBERT | Maar liefst vijftig jaar is Tiny Verberk lid van het Sint Barbaragilde in Sint Hubert. Reden genoeg voor een onderscheiding!

Tijdens de jaarvergadering en teeravond kreeg Tiny, na een korte toespraak, het jubileumzilver opgespeld door eerste Deken Boris Chapchal.

Op zijn zestiende werd Tiny lid van het gilde. Helaas was dat van korte duur, want zoals wel vaker gebeurde, moest het gilde in gaan slapen. In 1983 werd het gilde opnieuw leven ingeblazen en was Tiny er meteen bij om de draad weer op te pakken. Ook kon het gilde na enige tijd weer lid worden van Kring Schuttersgilden Land van Cuijk. Tiny heeft er mede voor gezorgd dat het gilde in nieuwe kostuums gestoken werd en dat de gildeattributen fors werden uitgebreid. Zelfs voor een nieuw hoofdvaandel reed hij twee keer open neer naar Polen. In 2015 won hij De Koningstitel.
De functies van Tiny zijn divers; van bestuurslid tot klusjesman op het terrein, van organiseren van een jubileumfeest tot het regelen van een begrafenis van een gilde lid, van het oprichten van de afdeling kruisboogschieten tot de commandant functie vervullen op gildedagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant