De uitreiking in Boxmeer.
De uitreiking in Boxmeer.

Elzendaalcollege ontvangt Schoolkantine Schaal 2019

Algemeen 259 keer gelezen

BOXMEER / GENNEP | Zowel de schoolkantine van Elzendaalcollege Boxmeer als de schoolkantine van Elzendaalcollege Gennep heeft een Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Locatie Gennep heeft zelfs voor het tweede jaar op rij de gouden schaal behaald. De scholen laten hiermee zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Het Elzendaalcollege heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De school wil een omgeving vormen waarin gezond kiezen gemakkelijker moet zijn omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van haar leerlingen.
"Dit doen we niet alleen door het kantineaanbod aan te passen, maar ook door leerlingen hier bewust van te maken', vertelt rector Jacques Marsmans. "Tijdens diverse lessen wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon." Het kantineaanbod bestaat onder andere uit gezonde broodjes, groente en fruit en er is altijd water beschikbaar. Zo staan er waterkannen in de kantine tijdens de pauzes en kunnen leerlingen bij de watertap hun eigen flesje vullen. Vorig jaar ontving Elzendaalcollege Gennep haar eerste gouden schaal.

Naast aandacht voor gezonde voeding heeft de school ook aan andere gezondheidsthema's gewerkt. Zo werd onlangs het vignet welbevinden behaald. "Leerlingen moeten zich prettig voelen op school", vertelt Ellen Janssen van de werkgroep Gezonde School. "Het is belangrijk dat zij de ruimte krijgen zich te ontwikkelen, fouten mogen maken en daarvoor verantwoordelijkheid durven te nemen", voegt Ellen toe.

Elzendaalcollege Boxmeer gaat naast het vignet voeding nu ook aan de slag met de pijlers voor het vignet sport en bewegen.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant